Πέμπτη, 28 Μαρ.
22oC Αθήνα

Το Eurogroup περιμένει το εναλλακτικό σχέδιο της Κύπρου

Το Eurogroup περιμένει το εναλλακτικό σχέδιο της Κύπρου

Η τρόικα έχει τον πρώτο λόγο στην Κύπρο όπως αναφέρει το έκτακτο Eurogroup που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ με τηλεδιάσκεψη, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες φέρεται πως η τρόικα αντιδρά και στο νομοσχέδιο για την εξυγίανση της Λαϊκής Τράπεζας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Eurogroup οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι είναι έτοιμοι να συζητήσουν με τις κυπριακές αρχές τη νέα τουις πρόταση, την οποία περιμένουν να παρουσιάσουν οι Κύπριοι το ταχύτερο δυνατόν.

Παράλληλα, το Eurogroup αναφέρει πως θα είναι έτοιμο να συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις σχετικά με το πρόγραμμα προσαρμογής, σεβόμενο παράλληλα και τις παραμέτρους που έχουν ήδη προσδιοριστεί από την προηγούμενη απόφαση του ευρωπαϊκού οργάνου.

Παράλληλα, το Eurogroup επιβεβαίωσε για άλλη μία φορά την ανάγκη πλήρους διασφάλισης των καταθέσεων έως 100.000 ευρώ εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Τα κράτη μέλη της ευρωζώνης εξακολουθούν να είναι έτοιμα να βοηθήσουν τον κυπριακό λαό στις μεταρρυθμιστικές του προσπάθειες και είναι έτοιμα να διασφαλίσουν τη σταθερότητα της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΚΑΤΑΙΓΙΣΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΤΟ NEWSIT.COM.CY

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Έκκληση της Τράπεζας Κύπρου για συμφωνία με το Eurogroup

Θρίλερ στην Κύπρο με το κλείσιμο της Λαϊκής Τράπεζας – Τελεσίγραφο από την ΕΚΤ: Προχωρήστε άμεσα σε εκκαθάριση της τράπεζας

Προσυμφωνημένο το «κούρεμα» στην Κύπρο – Αποκαλυπτικό έγγραφο Σόιμπλε

Νέο σοκ στην Κύπρο – Απαιτεί ξανά κούρεμα στις καταθέσεις και κάτω των 100.000 ευρώ η τρόικα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε