Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το FBI στην Αλβανία – Φόβοι για νέα επεισόδια στις αυριανές κινητοποιήσεις

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Βήμα πίσω δεν κάνει η αντιπολίτευση που εμμένει στην παραίτηση του Σαλί Μπερίσα προσθέτοντας στις κατηγορίες σε βάρος του

και αυτή της δολοφονίας των τριών διαδηλωτών στις κινητοποιήσεις της περασμένης εβδομάδας.
Ο Έντι Ράμα κάλεσε και πάλι τον κόσμο να κατέβει στους δρόμους των Τιράνων, ειρηνικά, με κεριά στα χέρια, για να τιμήσουν τα θύματα.
Ωστόσο η κατάσταση χαρακτηρίζεται τουλάχιστον τεταμένη αν όχι εκρηκτική και πολλοί είναι εκείνοι που φοβούνται νέο ξέσπασμα της βίας.
Μεγάλο ερωτηματικό είναι η αντίδραση των δυνάμεων ασφαλείας που απέδειξαν την προηγούμενη φορά ότι δεν διστάζουν να ρίξουν στο ψαχνό.
Ωστόσο ήδη από χθες βρίσκεται στα Τίρανα ειδικός του FBI που θα διερευνήσει τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους οι τρεις διαδηλωτές.
Σύμφωνα με πληροφορίες αναμένονται στα Τίρανα και άλλοι πράκτορες του FBI που θα λάβουν μέρος στις έρευνες σε συνεργασία με τις εισαγγελικές αρχές καθώς οι αρχές ασφαλείας εξακολουθούν να μην εκτελούν τα εντάλματα σύλληψης εναντίων των μελών ασφαλείας του πρωθυπουργικού μεγάρου που φαίνονται ολοκάθαρα στα πλάνα τηλεοπτικών σταθμών να πυροβολούν εναντίον του πλήθους των διαδηλωτών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε