Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το FBI στο κυνήγι των χάκερ που… ξεμπρόστιασαν εκατομμύρια άπιστους

Το FBI στο κυνήγι των χάκερ που… ξεμπρόστιασαν εκατομμύρια άπιστους

Εκατομμύρια λογαριασμοί email και στοιχεία πιστωτικών καρτών έχουν διαρρεύσει στο διαδίκτυο μετά την επίθεση χάκερ στα αρχεία του site της Ashley Madison, μέσω του οποίου παντρεμένοι μπορούν να βρουν… ευκαιρίες για εξωσυζυγικές σχέσεις.

Οι χάκερ έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία πελατών της Ashley Madison και φυσικά προκάλεσαν… τσουνάμι πανικού στους παντρεμένους και τις παντρεμένες που είχαν αναζητήσει εξωσυζυγικές περιπετειούλες μέσω του site, που εδρεύει στον Καναδά.

Μετά από τη διαρροή των προσωπικών δεδομένων εκατομμυρίων πολιτών, το FBI ανέλαβε δράση και ερευνά την υπόθεση υποκλοπής των στοιχείων από τους χάκερς.

Οι χάκερς δημοσιοποίησαν στο διαδίκτυο τη Τρίτη έναν μεγάλο όγκο στοιχείων από πελάτες της Ashley Madison που περιλαμβάνουν email αξιωματούχων της αμερικανικής κυβέρνησης, δημόσιων υπαλλήλων της Μεγάλης Βρετανίας και υψηλόβαθμων στελεχών εταιρειών της Ευρώπης και της Βόρειας Αμερικής.

Ο όμιλος Avid Life Media, στον οποίο ανήκει ο ιστότοπος, επιβεβαίωσε ότι χάκερς ανάρτησαν στο διαδίκτυο ορισμένα από τα στοιχεία πελατών του που είχαν κλέψει τον περασμένο Ιούλιο, υποστηρίζοντας όμως ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται δεδομένα πιστωτικών καρτών διότι ουδέποτε τα αποθήκευε στους διακομιστές του.

Πριν από περίπου έναν μήνα οι χάκερς έκλεψαν προσωπικές πληροφορίες των 37,5 εκατ. χρηστών του ιστοτόπου, όπως τα ονόματα των πελατών, τις διευθύνσεις τους και τραπεζικά τους δεδομένα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό δίκτυο CNN τα στοιχεία αυτά διέρρευσαν την Τρίτη επειδή ο όμιλος αρνήθηκε να σταματήσει τις δραστηριότητές του, όπως απαιτούσαν οι δράστες. Οι πληροφορίες αναρτήθηκαν σε ένα μέρος του Διαδικτύου που δεν είναι προσβάσιμο μέσω των απλών μηχανών αναζήτησης.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ
Φωτογραφίες: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε