Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το Hollywood σώθηκε από το…Playboy

Το Hollywood σώθηκε από το…Playboy
Ο ιδρυτής του περιοδικού Playboy, Χιου Χέφνερ, είναι τελικά ο «σωτήρας» της περίφημης επιγραφής Hollywood….

 

Η επιγραφή κινδύνευε από εταιρεία οικιστικής ανάπτυξης που επιθυμούσε να αξιοποιήσει την περιοχή που βρίσκεται η επιγραφή.
 
Ο Χ. Χέφνερ δώρισε 900.000 δολάρια στο ταμείο που είχε δημιουργηθεί με στόχο τον τερματισμό των σχεδίων αξιοποίησης της περιοχής. Η επιγραφή είναι ιδιοκτησία του δήμου, ωστόσο, η περιοχή γύρω από αυτή ανήκει σε επενδυτές από το Σικάγο, οι οποίοι επιθυμούσαν να φτιάξουν βίλες.
 
Οι επενδυτές δεν θα αφαιρούσαν την επιγραφή, ωστόσο, πολλοί θεωρούσαν ότι με το κτίσιμο σπιτιών γύρω της θα καταστρεφόταν ο ιδιαίτερος χαρακτήρας της περιοχής. Ο κυβερνήτης της Καλιφόρνια Αρνολντ Σβαρτζενέγκερ δήλωσε ότι η είδηση της δωρεάς αποτελεί «το χολιγουντιανό τέλος που όλοι ελπίζαμε να έχουμε».
 
«Αποτελεί σύμβολο ονείρων και ευκαιρίας» πρόσθεσε. Ο ίδιος ο Σβαρτζενέγκερ δώρισε και εκείνος χρήματα, με αποτέλεσμα να συγκεντρωθεί ένα ποσό της τάξης των 12,5 εκατομμυρίων δολαρίων.
 
Οι επενδυτές είχαν συμφωνήσει να πουλήσουν την ιδιοκτησία εάν το ταμείο μπορούσε να συγκεντρώσει αυτό το ποσό.
 
Η επιγραφή κατασκευάστηκε το 1923 και αποτελούσε διαφήμιση για μια εταιρεία που ασχολείτο με ακίνητη περιουσία και η οποία ονομαζόταν «Hollywoodland».
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε