Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το Ιράν απειλεί με επίθεση σε αεροπλανοφόρο των ΗΠΑ

(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)
(ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI)

Σε κόκκινο συναγερμό θέτει τους στρατούς πολλών χωρών στην περιοχή η ευθύτατη προειδοποίηση-απειλή του Ιραν προς τις ΗΠΑ

Ο αρχηγός του ιρανικού στρατού προειδοποίησε τις Ηνωμένες Πολιτείες ότι η Τεχεράνη θα αναλάβει δράση, εάν το αμερικανικό αεροπλανοφόρο, το οποίο εγκατέλειψε την περιοχή όπου διεξάγονται οι ιρανικές στρατιωτικές ασκήσεις, επιστρέψει στον Κόλπο, μετέδωσαν τα ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων IRNA και Fars.
“Το Ιράν δεν θα επαναλάβει την προειδοποίησή του…το αεροπλανοφόρο μετακινήθηκε προς τη Θάλασσα του Ομάν εξαιτίας των ασκήσεών μας. “Συμβουλεύω, συνιστώ με έμφαση και προειδοποιώ το αμερικανικό αεροπλανοφόρο να μην επιστρέψει στον Περσικό Κόλπο”, δήλωσε στο πρακτορείο ο Αταολάχ Σαλεχί. “Η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν δεν συνηθίζει να επαναλαμβάνει τις προειδοποιήσεις της”.
Το αεροπλανοφόρο John C. Stennis, που βρισκόταν στον Κόλπο πέρασε την περασμένη βδομάδα τα Στενά του Χορμούζ προς τη Θάλασσα του Ομάν, καθώς το ιρανικό πολεμικό ναυτικό εκτελούσε στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.
Οι ΗΠΑ επέκριναν τις τελευταίες ημέρες “την παράλογη συμπεριφορά” του Ιράν και ανακοίνωσαν ότι “καμία διατάραξη της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Χορμούζ δεν θα γίνει ανεκτή”.

Διαβάστε επίσης:
Επίδειξη ισχύος απο το Ιράν

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε