Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΒΑΣΕΙΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 26 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Ιράν επέτρεψε την επαναλειτουργία του αντιπολιτευόμενου κόμματος

Το Ιράν επέτρεψε την επαναλειτουργία του αντιπολιτευόμενου κόμματος
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 31.10.2010 | 23:56
Πρώτη δημοσίευση: 31.10.2010 | 23:45

Το κόμμα της ιρανικής αντιπολίτευσης Ετεμάντ Μελί θα επαναλάβει τις δραστηριότητές του, ύστερα από άδεια που επιτρέπει τη λειτουργία του, ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος του κόμματος.

"Τα κεντρικά γραφεία αποσφραγίστηκαν (από τις δικαστικές αρχές) και μας είπαν ότι μπορούμε να επαναλάβουμε τις δραστηριότητές μας", δήλωσε ο Ρασούλ Μοντατζάμπνια στο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων ISNA.

Ο Μεχντί Καρουμπί, πρώην πρόεδρος του ιρανικού κοινοβουλίου, εκ των ηγετών της ιρανικής αντιπολίτευσης και από πέρυσι ένας από τους σφοδρούς επικριτές του προέδρου Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, ηγείται τoυ Ετεμάντ Μελί.

Τα γραφεία του κόμματος στη Τεχεράνη και στις πόλεις της περιφέρειας είχαν κλείσει, μετά τις αιματηρές διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ύστερα από την αμφισβητούμενη επανεκλογή στην ιρανική προεδρία του Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ.

Η εφημερίδα του κόμματος επίσης είχε κλείσει, ενώ η ιστοσελίδα της λογοκρινόταν για τη φερόμενη "προπαγάνδα της" κατά τους καθεστώτος, όπως υποστήριζαν οι αρχές.

Ο Καρουμπί όπως και ο πρώην πρωθυπουργός Μιρ Χοσέϊν Μουσαβί που έχασαν στις προεδρικές εκλογές πέρυσι από τον Μαχμούντ Αχμαντινεζάντ, κατήγγειλαν νοθεία και αρνήθηκαν να αναγνωρίσουν τη νομιμότητα της εκλογής του Αχμαντινεζάντ.   Διαδώστε αυτό το άρθρο