Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 36 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Ιραν καλεί την Τουρκία για αποστολή στο διάστημα

Το Ιραν καλεί την  Τουρκία για αποστολή στο διάστημα
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 18.09.2010 | 17:10
Πρώτη δημοσίευση: 18.09.2010 | 16:58

Το Ιράν κάλεσε την Τουρκία να συνεργαστούν στο διαστημικό πρόγραμμα της Τεχεράνης που έχει ως στόχο να στείλει επανδρωμένη αποστολή στο διάστημα μέχρι το 2017, υποστηρίζει σε σημερινό δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα Χαμπερτούρκ.

Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει ότι η Άγκυρα δεν έχει ακόμη απαντήσει στην πρόσκληση. Από την πλευρά της Τεχεράνης δεν δόθηκε καμία διευκρίνιση για το θέμα ενώ οι Τούρκοι αξιωματούχοι δεν έχουν κάνει κανένα σχόλιο.

Το Ιράν θεωρεί το διαστημικό πρόγραμμά του ως ζήτημα εθνικής υπερηφάνειας. Στις αρχές του έτους προχώρησε στη δοκιμαστική εκτόξευση ενός δορυφόρου. Τον περασμένο μήνα ο Ιρανός πρόεδρος Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ είπε ότι σκοπεύει να επιταχύνει την πορεία του διαστημικού προγράμματος και να στείλει έναν αστροναύτη στο διάστημα νωρίτερα από το 2019, όπως προβλεπόταν αρχικά.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, η πρόταση τέθηκε στο τραπέζι πριν από μερικές ημέρες, σε συνάντηση επιχειρηματίες και κυβερνητικοί αξιωματούχοι στο πλαίσιο της σύναψης μιας σειράς επιχειρηματικών συμφωνιών.


   Διαδώστε αυτό το άρθρο