Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Ισραήλ κάνει καμπάνια για να βελτιώσει την εικόνα του!

Μια τεράστια εκστρατεία δημοσίων σχέσεων στην Ευρώπη για τη βελτίωση της εικόνας του Ισραήλ ετοιμάζει το ισραηλινό υπουργείο Εξωτερικών, έγινε γνωστό από διπλωματική πηγή στην Ιερουσαλήμ.

Η ίδια πηγή τόνισε ότι οδηγίες έχουν δοθεί για το σκοπό αυτό στις ισραηλινές πρεσβείες στο Λονδίνο, το Βερολίνο, τη Ρώμη, τη Μαδρίτη, το Παρίσι, τη Χάγη, το Οσλο και την Κοπεγχάγη.

Σύμφωνα με την ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ, ο προϋπολογισμός του υπουργείου για τις δημόσιες σχέσεις στις οχτώ αυτές πρωτεύουσες, διπλασιάστηκε.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι κάθε πρεσβεία έχει εντολή να ετοιμάσει μια λίστα με τα ονόματα τουλάχιστον 1000 ατόμων σε καθεμία από τις παραπάνω πρωτεύουσες, ως τις 16 Ιανουαρίου.

Οι ισραηλινές διπλωματικές αντιπροσωπείες θα έλθουν σε επαφή με τους ανθρώπους αυτούς και θα τούς ενημερώσουν για τις τελευταίες πολιτικές εξελίξεις, υπολογίζοντας στην εθελοντική τους βοήθεια για την υπεράσπιση του εβραϊκού κράτους. Μεταξύ αυτών θα είναι μέλη της εβραϊκής κοινότητας, φιλοϊσραηλινοί χριστιανοί, δημοσιογράφοι και πολιτικά πρόσωπα.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή, το υπουργείο εξετάζει για πρώτη φορά το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσει υπηρεσίες δημοσίων σχέσεων.

Ερωτηθείς σχετικά με το θέμα αυτό ο εκπρόσωπος του υπουργείου Γιγκάλ Παλμόρ, απέφυγε να επιβεβαιώσει τις παραπάνω πληροφορίες τονίζοντας ότι δεν μπορεί να σχολιάσει εσωτερικά έγγραφα.

Η εικόνα του Ισραήλ υποβαθμίζεται συνεχώς τα τελευταία χρόνια κυρίως εξαιτίας της επίθεσης στη Λωρίδα της Γάζας στα τέλη του 2008, της αιματηρής επίθεσης στο διεθνή στολίσκο που μετέφερε ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα στις 31 Μαΐου και της επανάληψης της εποικιστικής δραστηριότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε