Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Ισραήλ κατηγορεί το Ιράν για στοχοποίηση των διπλωματών του στο εξωτερικό

Σύννεφα πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Ιράν μετά τις επιθέσεις σε Ινδία και Γεωργία. Κατηγορίες από Νετανιάχου σε Αχμαντινετζαντ. Αναζητείται μοτοσικλετιστής που θεωρείται ύποπτος για την τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού

Η αστυνομία της Ινδίας ανακοίνωσε ότι αναζητείται ένας άντρας που επέβαινε σε μοτοσικλέτα και θεωρείται ύποπτος για την τοποθέτηση του εκρηκτικού μηχανισμού στο διπλωματικό αυτοκίνητο της πρεσβείας του Ισραήλ στο Νέο Δελχί.

Βομβιστικές επιθέσεις σημειώθηκαν σήμερα εναντίον μελών του διπλωματικού προσωπικού των πρεσβειών του Ισραήλ στην Ινδία και τη Γεωργία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν τέσσερις άνθρωποι.

“Ένας μάρτυρας ανέφερε ότι είδε έναν άνδρα να τοποθετεί έναν εκρηκτικό μηχανισμό στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου”, δήλωσε στους δημοσιογράφους ένας αξιωματούχος της αστυνομίας.

Τρεις Ινδοί τραυματίστηκαν ελαφρά στην επίθεση και μία 42χρονη διπλωμάτης η οποία εισήχθη στο νοσοκομείο, αλλά έχει τις αισθήσεις της.

“Έχει τις αισθήσεις της. Πιστεύουμε ότι η ζωή της δεν βρίσκεται σε κίνδυνο”, σημείωσε ο αξιωματούχος της αστυνομίας, προσθέτοντας ότι η διπλωμάτης ήταν η σύζυγος του στρατιωτικού ακολούθου της ισραηλινής πρεσβείας.

Το Ιράν διέψευσε σήμερα οποιαδήποτε εμπλοκή του στις επιθέσεις εναντίον οχημάτων των ισραηλινών πρεσβειών στην Ινδία και τη Γεωργία, απορρίπτοντας τις κατηγορίες του ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, όπως δήλωσαν υψηλόβαθμοι ιρανοί αξιωματούχοι.

    “(Το Ιράν) καταδικάζει οποιαδήποτε τρομοκρατική επίθεση και απορρίπτουμε κατηγορηματικά τα αναληθή σχόλια του ισραηλινού αξιωματούχου”, δήλωσε ο ιρανός πρεσβευτής στο Νέο Δελχί Μεχντί Ναμπιζαντέχ, σύμφωνα με το Irna. “Αυτές οι κατηγορίες είναι αναληθείς και ψευδείς, όπως τις προηγούμενες φορές”.

    Από τη μεριά του ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Ραμίν Μεχμανπαράστ δήλωσε στο ιρανικό τηλεοπτικό δίκτυο αλ Άλαμ ότι “απορρίπτουμε κατηγορηματικά τις κατηγορίες του σιωνιστικού καθεστώτος που είναι μέρος ενός πολέμου προπαγάνδας”.

    “Το ίδιο το σιωνιστικό καθεστώς βασίζεται στην κρατική τρομοκρατία και την κατοχή”, πρόσθεσε ο Μεχμανπαράστ.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός συνέδεσε τα επεισόδια με αναφορές για επιθέσεις που αποτράπηκαν τον περασμένο μήνα στην Ταϊλάνδη και το Αζερμπαϊτζάν και για τις οποίες είναι υπεύθυνοι, όπως υποστήριξε, το Ιράν και οι «προστατευόμενοί του» Λιβανέζοι αντάρτες της Χεζμπολάχ.

«Το Ιράν, το οποίο βρίσκεται πίσω απ’ αυτές τις επιθέσεις, είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας τρομοκρατίας στον κόσμο» είπε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Μπέντζαμιν Νετανιάχου απευθυνόμενος στην κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματός του, Λικούντ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε