Πέμπτη, 28 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Εάν αποτύχει η εκεχειρία θα είναι σκληρότερη η στρατιωιτκή επέμβαση

Το Ισραήλ προειδοποιεί: Εάν αποτύχει η εκεχειρία θα είναι σκληρότερη η στρατιωιτκή επέμβαση

Μετά από οκτώ ημερές θανάσιμων συγκρούσεων, το Ισραήλ και η Χαμάς συμφώνησαν κατάπαυση του πυρός .

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπένγιαμιν Νετανιάχου υπαινίχθηκε σήμερα πως εάν δεν καρποφορήσει η εκεχειρία που συνομολογήθηκε—χάρις στην διαμεσολάβηση της Αιγύπτου—με τους Ισλαμιστές μαχητές στη Γάζα, το Ισραήλ θα εξετάσει το ενδεχόμενο μίας «ακόμη πιο σκληρής στρατιωτικής δράσης» κατά των Παλαιστινιακών Εδαφών.

«Γνωρίζω καλώς πως υπάρχουν πολίτες που αναμένουν μία ακόμη σκληρότερη στρατιωτική δράση, και ίσως να χρειασθεί να το πράξουμε», δήλωσε ο Νετανιάχου μιλώντας στους δημοσιογράφους την ώρα που ετίθετο εν ισχύι η εκεχειρία, που φιλοδοξεί να θέσει τέλος στην στρατιωτική επιχείρηση που διεξάγει το Ισραήλ εναντίον της Γάζας επί μία εβδομάδα.

Σήμερα, στις 21.00, ώρα Ελλάδος, άρχισε να τίθεται σε εφαρμογή η κατάπαυση του πυρός ανάμεσα στην ισλαμιστική Χαμάς και τον ισραηλινό στρατό.

Οι δρόμοι της παλαιστινιακής πόλης ήσαν έρημοι κατά τα πρώτα λεπτά της εκεχειρίας και πάνω από τα κτήρια υπερίπταντο ισραηλινά μη επανδρωμένα αεροσκάφη—όπως και κατά την έναρξη των εχθροπραξιών προ μίας εβδομάδος.

Κατόπιν, στη Λωρίδα της Γάζας ξέσπασαν εκδηλώσεις ενθουσιασμού για τον τερματισμό των εχθροπραξιών.

Πυρά στον αέρα, πυροτεχνήματα και θαυμαστικές επικλήσεις στον Αλλάχ , αλλά και συνθήματα πως η αντίσταση «θριάμβευσε», ακούγονταν σε όλο το μήκος και πλάτος του παλαιστινιακού θυλάκου, όπως διαπιστώνουν οι ανταποκριτές του Γαλλικού Πρακτορείου.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε