Πέμπτη, 25 Απρ.
20oC Αθήνα

Το Κατάρ θέλει τώρα τον… Κρίστις!

REUTERS
Τον γνωστό οίκο δημοπρασιών Κρίστι’ς βάζει τώρα στο µάτι το Κατάρ.
 

Σε συνέντευξή του στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς» ο εµίρης του κρατιδίου Χαµάντ µπιν Χαλίφα αλ Θανί εξέφρασε την πρόθεσή του να υποβάλει προσφορά εξαγοράς του οίκου, κίνηση που θεωρείται ότι εντάσσεται στα πλαίσια της προσπάθειας του Κατάρ να ενισχύσει τον ρόλο του σαν ένα από τα µεγαλύτερα πολιτισµικά κέντρα της περιοχής. Το Κατάρ προχωρά στη δηµιουργία µεγάλου µουσείου Ισλαµικής Τέχνης που αναµένεται να ανοίξει τις πόρτες του τον Δεκέµβριο και συνεργάζεται ήδη για τον λόγο αυτό στενά µε τους Κρίστι’ς, προκειµένου να εξασφαλίσει τα εκθέµατα που θα περιληφθούν εκεί. «Φτιάχνουµε µουσείο και ο οίκος Κρίστι’ς έχει επαφές για τα εκθέµατα που θα περιλάβουµε σε αυτό», είπε ο εµίρης στους «Φαϊνάνσιαλ Τάιµς».
 
«Ολα εξαρτώνται από την ευκαιρία – εάν βρούµε µια καλή ευκαιρία δεν θα διστάσουµε» (να υποβάλλουµε πρόταση για τους Κρίστι’ς) συµπλήρωσε ο ίδιος, δείχνοντας σαφώς τις προθέσεις του. Η βασιλική οικογένεια του Κατάρ συλλέγει πανάκριβα έργα τέχνης εδώ και δεκαετίες.
 
Τα Κρίστι’ς ελέγχονται σήµερα από τον γάλλο επιχειρηµατία Φρανσουά Πινό, ο οποίος είναι η κινητήρια δύναµη πίσω από την εταιρεία λιανικών πωλήσεων ΡΡR που ελέγχει φίρµες όπως οι Gucci, Υves Saint Laurent, Sergio Rossi, Βottega Veneta και Stella ΜcCartney, αλλά και το 65% των µετοχών της Ρuma.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε