Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το Κωσταλέξι του 19ου αιώνα – Την είχαν κλειδωμένη 25 χρόνια

Το Κωσταλέξι του 19ου αιώνα – Την είχαν κλειδωμένη 25 χρόνια

Ερωτεύτηκε τον “λάθος” άντρα και το πλήρωσε ακριβά. Η αριστοκράτισσα μητέρα της την κλείδωσε σε ένα μικρό δωμάτιο για 25 ολόκληρα χρόνια.

 Αυτή είναι η απίστευτη ιστορία της 25χρονης Blanche Monnier στο Παρίσι του 1876. Ο έρωτάς της για έναν μεγαλύτερο δικηγόρο της στέρησε για χρόνια τη ζωή. Δεν είχε την έγκριση της μητέρας της και μια μέρα απλά εξαφανίστηκε. Δεν την είδε ξανά κανείς. Η μητέρα της και ο αδερφός της τη θρήνησαν και συνέχισαν τη ζωή τους. Έκρυβαν όμως ένα τρομερό μυστικό.

Στις 23 Μαΐου 1901 ένα μυστηριώδες γράμμα έφτασε στον εισαγγελέα. Ήταν ανυπόγραφο. “Έχω την τιμή να σας ενημερώσω για ένα εξαιρετικά σοβαρό γεγονός. Μιλώ για μια γεροντοκόρη που είναι κλειδωμένη στο σπίτι της Madame Monnier. Είναι υποσιτισμένη και ζει μέσα στα σκουπίδια τα τελευταία 25 χρόνια. Μέσα στη δική της βρωμιά”.

Σοκαρισμένοι από την επιστολή, οι αρχές αποφάσισαν να διερευνήσουν την υπόθεση. Μπήκαν στο σπίτι και το έψαξαν. Η έντονη μυρωδιά από τον επάνω όροφο τους οδήγησαν στην υποσιτισμένη γυναίκα που καθόταν στο κρεβάτι και καλυπτόταν από τρόφιμα και περιττώματα. Δεν άντεχε στο φως που μπήκε και δεν είχε δει τα τελευταία 25 χρόνια.

Η Blanche Monnier ζύγιζε μόνο 25 κιλά. Βρισκόταν κλειδωμένη στη σοφίτα για ένα τέταρτο του αιώνα. Δεν είχε δει φως ή άλλο άνθρωπο όλα αυτά τα χρόνια. “Η άτυχη γυναίκα ήταν ξαπλωμένη εντελώς γυμνή σε ένα σάπιο αχυρένιο στρώμα. Γύρω της είχε σχηματιστεί ένα είδος κρούστας από περιττώματα, κρέας, λαχανικά, ψάρια και σάπιο ψωμί. Η οσμή ήταν τόσο δυνατή ώστε δεν μπορούσαμε να συνεχίσουμε την έρευνά μας”, σημείωσε άνθρωπος που συμμετείχε στις έρευνες.

Οι αρχές πέρασαν αμέσως χειροπέδες στη Madame Monnier που είχε κερδίσει βραβείο για τη γενναιόδωρη συνεισφορά της στην πόλη. Πέθανε στη φυλακή 15 ημέρες αργότερα και αφού ομολόγησε τα όσα είχε κάνει στην αστυνομία. Όλα ξεκίνησαν όταν της ζήτησε να τελειώσει τη σχέση της με τον δικηγόρο. Τα μαρτύριά της συνεχίστηκαν ακόμα και όταν πέθανε ο εραστής της το 1885. Ο αδερφός της Marcel καταδικάστηκε αρχικά σε 15 μήνες φυλακή και στη συνέχεια αθωώθηκε με τον ισχυρισμό ότι η Blanche θα μπορούσε να φύγει οποιαδήποτε στιγμή αλλά επέλεξε να μην το κάνει. Η Blanche Monnier, που είναι γνωστή και ως La Séquestrée de Poitiers στο Παρίσι, πέθανε το 1913.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε