Σάββατο, 20 Απρ.
15oC Αθήνα

Το Κουβέιτ επενδύει…Τουρκία

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Ο εμίρης του Κουβέιτ σχεδιάζει να επενδύσει το ποσό των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία.
 

 

Ο σύμβουλος του εμίρη του Κουβέιτ Σαμπάχ αλ Άχμεντ αλ Τζάμπερ αλ Σαμπάχ στην Τουρκία, δήλωσε ότι ο εμίρης προτίθεται να επενδύσει το παραπάνω ποσό σε τρία ή τέσσερα μεγάλα έργα.
“Έχουμε κάνει επενδύσεις ύψους 1,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων στην Τουρκία τα τρία τελευταία χρόνια”, δήλωσε ο Ουγκούρ Ακάς, πρόεδρος της τουρκο-κουβεϊτιανής εταιρίας συμβούλων “Sems”.
 
Σύμφωνα με τον ίδιο, οι μεγαλύτερες επενδύσεις έγιναν στην αγορά ακινήτων, τον τουρισμό και την αγορά συγκεκριμένων χαρτοφυλακίων στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης.
Οι επενδύσεις των τριών δισεκατομμυρίων δολαρίων προσανατολίζονται στον τομέα των ακινήτων, με επίκεντρο την περιοχή της Κωνσταντινούπολης.
 
Όπως είπε ο κ. Ακάς, υπάρχει, επίσης, ενδιαφέρον για εργοστάσια υδροηλεκτρικής ενέργειας, ενώ δεν αποκλείεται, μέσα στα επόμενα χρόνια, η Τουρκία να γίνει ο πυρήνας της εστίασης για την περιοχή του Κόλπου.
Οι επενδύσεις αυτές του εμίρη του Κουβέιτ δεν αποκλείεται να αυξηθούν έως το 2012. Σημειώνεται ότι, ο όγκος των εμπορικών συναλλαγών της Τουρκίας με το Κουβέιτ είναι 500 εκατομμύρια δολάρια.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε