Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το Λονδίνο μαζεύει τα κομμάτια του – Φωτο και video

Σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης η βρετανική πρωτεύουσα μετά και τη δεύτερη νύχτα ταραχών. Η υπουργός Εσωτερικών επιστρέφει, η κυβέρνηση μιλά για «ληστές κατ΄ επάγγελμα».

Η Δεύτερα ξημέρωσε με το Λονδίνο να θυμίζει πεδίο μάχης. Κάτι ανάλογο με το Παρίσι του 2005. Οι δυο περιπτώσεις, άλλωστε, εμφανίζουν πολλές ομοιότητες. Όλα ξεκίνησαν από έναν θάνατο, από πυρά αστυνομικών.

Καταστήματα σπασμένα, βιτρίνες κατεστραμμένες, κτίρια καμένα. Κάποιοι εκμεταλλεύθηκαν τις καταστάσεις και ο φωτογραφικός φακός τους έπιασε να κάνουν πλιάτσικο και να πωλούν παπούτσια, ρούχα ή ό,τι άλλο βρέθηκε στα χέρια τους.



Με την κατάσταση εκτός ελέγχου, η υπουργός Εσωτερικών, Τερίζα Μέι, επιστρέφει εκτάκτως στη βρετανική πρωτεύουσα, διακόπτοντας τις διακοπές της για να συναντηθεί με τους επικεφαλής της αστυνομίας, σε μια κίνηση που «μαρτυρά» πως η πίεση είναι… μεγάλη.


Αντίθετα, ο πρωθυπουργός, Ντέιβιντ Κάμερον δεν διέκοψε τις οικογενειακές του διακοπές, αλλά όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του: όταν πηγαίνει διακοπές, έχει μαζί του το… γραφείο και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου.

Υπάρχουν άλλωστε φόβοι ότι δεν αποκλείεται τα επεισόδια να έχουν συνέχεια. Για αυτό και η αστυνομία βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής.

ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Λονδίνο: Ολονύχτιες μάχες και άλλες 100 συλλήψεις!

 

Άγρια επεισόδια στο Λονδίνο – Τραυματίες αστυνομικοί και λεηλασίες! Video

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε