Πέμπτη, 18 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Λονδίνο στις φλόγες – Επιστρέφει άρον άρον και ο Κάμερον!

Πεδίο μάχης για τρίτη νύχτα το Λονδίνο, με τους φόβους να επιβεβαιώνονται. Τουλάχιστον 215 άτομα έχουν ήδη συλληφθεί, ενώ έχουν απαγγελθεί κατηγορίες σε 25 συλληφθέντες.

Εκτός ελέγχου παραμένει για τρίτη νύχτα η κατάσταση στο Λονδίνο, με τη βρετανική πρωτεύουσα να βρίσκεται στο έλος των συμμοριών, που βρήκαν ευκαιρία εν μέσω των ταραχών να σπάσουν καταστήματα και να κάνουν πλιάστικο. Όλα αυτά ενώ μόλις σήμερα ο πρωθυπουργός της χώρας, Ντέιβιντ Κάμερον αποφάσισε να διακόψει τις διακοπές του και να επιστρέψει εσπευσμένα στο Λονδίνο, που ζει μέρες του ’80.


Οι νέες συγκρούσεις ξέσπασαν, αρχικά, στο ανατολικό Λονδίνο και η ανησυχία των αρχών τώρα είναι μήπως οι ταραχές συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας. Σύμφωνα με το BBC τα επεισόδια άρχισαν όταν αστυνομικοί σταμάτησαν έναν άνδρα για έλεγχο.



Οι διαδηλωτές εκτόξευσαν κάδους απορριμμάτων και καρότσια του σούπερ-μάρκετ εναντίον των αστυνομικών, οι οποίοι απάντησαν εξαπολύοντας επίθεση εναντίον τους σε μια προσπάθεια να αποκλείσουν μια περιοχή γύρω από το σταθμό Χάκνεϊ Σέντραλ.


Ορισμένοι από τους διαδηλωτές εισέβαλαν σε καταστήματα, κατά τα φαινόμενα για να βρουν αντικείμενα που θα μπορούσαν να πετάξουν στους αστυνομικούς. Γρήγορα η κατάσταση ξέφυγε! Βόμβες μολότοφ κατά της αστυνομίας, κτίρια και αυτοκίνητα παραδομένα στις φλόγες.

Στη συνοικία Πέκαμ, τουλάχιστον ένα κτίριο τυλίχτηκε στις φλόγες, βιτρίνες καταστημάτων καταστράφηκαν από κουκουλοφόρους και βαν της αστυνομίας δέχτηκαν επίθεση. Φωτιά σε κτίριο και στο Κρόιντον, ενώ γρήγορα τα πράγματα επεκτάθηκαν και εκτός των ορίων του Λονδίνου, με τις ταραχές να φτάνουν ακόμη και στο Μπέρμιγχαμ!


ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ: REUTERS

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το Λονδίνο μαζεύει τα κομμάτια του – Φωτο και video

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε