Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το Μουντιάλ, ο Πούτιν και… η “ξεφτίλα” από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης

Το Μουντιάλ, ο Πούτιν και… η “ξεφτίλα” από τα βρετανικά Μέσα Ενημέρωσης
Η απογοήτευση είναι ζωγραφισμένη στα μάτια του Ντέιβιντ Κάμερον, του Πρίγκιπα Ουίλιαμ και του Ντέιβιντ Μπέκαμ. Όμως το χαμόγελο στα χείλη του Βλαντιμίρ Πούτιν τα λέει όλα…

Τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν την FIFA ότι ήταν στημένο το παιχνίδι για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Κυπέλου στο Ποδόσφαιρο για το 2018 και το 2022. Όμως κάποια άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης κατηγορούν τον Βρετανό πρωθυπουργό και την…συνοδεία του στην τελετή ανακήρυξης ότι ξόδεψαν 15 εκατομμύρια στερλίνες σε μια δύσκολα οικονομική περίοδο και δεν κατάφεραν καν να περάσουν στον τελευταίο γύρο. Μάλιστα οι βρετανοί “ξύνησαν” τόσο πολύ που ούτε καν συνεχάρησαν την Ρωσία.
 
To πρωτοσέλιδο της Daily Mail...
 
Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν εκτίμησε ότι οι κατηγορίες που προσάπτουν τα αγγλικά μέσα ενημέρωσης για διαφθορά σε βάρος μελών της FIFA είναι “απαράδεκτες” και δικαιολόγησε την απουσία του από την τελετή ανακοίνωσης των χωρών που θα φιλοξενήσουν το Μουντιάλ του 2018, καθώς όπως είπε δεν ήθελε να ασκήσει περισσότερη πίεση στην εκτελεστική επιτροπή της Διεθνούς Ομοσπονδίας- η οποία ήδη πολιορκείτο στενά από τα διεθνή ΜΜΕ.
Το χαμόγελο του Πούτιν τα λέει όλα... ΦΩΤΟ REUTERS
Ωστόσο ο ρώσος πρωθυπουργός μετέβη στη Ζυρίχη λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση, καθώς αναχώρησε από τη Μόσχα μόλις ο πρόεδρος της FIFA Τζόζεφ Μπλάτερ άνοιξε το φάκελο από τον οποίο εμφανίστηκε το όνομα της Ρωσίας ως διοργανώτριας χώρας του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2018.
 
Ο χαρισματικός 58χρονος ρώσος πολιτικός απευθύνθηκε στα μέσα ενημέρωσης στη διάρκεια συνέντευξης τύπου και μάλιστα χαιρέτισε τους συγκεντρωμένους με την ελβετική λέξη “Gruezi”.
 
Ξεκίνησε την ομιλία του αφηγούμενος μια ιστορία για τη γενέτειρα του το Λένιγκαρντ. Είπε χαρακτηριστικά “Κατά τη διάρκεια του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου η πόλη βρισκόταν υπό πολιορκία για περίπου 900 ημέρες.
 
” Δεν υπήρχε φαγητό, ούτε θέρμανση μέσα στο σκληρό Ρωσικό χειμώνα, ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό. Οι συνθήκες ήταν φρικτές. Όμως και σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς ποδοσφαιρικοί αγώνες γίνονταν.
 
“Το ποδόσφαιρο φέρνει μια σπίθα στη ζωή των ανθρώπων. Το ποδόσφαιρο είναι σχολείο για τους νέους και κάνει μια διαφορά στον Κόσμο, προς το καλύτερο.”
 
Ο Πούτιν συνεχάρη τους συνδιεκδικητές της διοργάνωσης – την Αγγλία, την κοινή πρόταση Ισπανίας/Πορτογαλίας και Βελγίου/Ολλανδίας- και τόνισε ότι όλες ήταν πολύ εξαιρετικές και σημαντικές.
 
” Αισθανόμαστε τιμή που κερδίσαμε μετά από ένα σκληρό και δίκαιο αγώνα”, κατέληξε ο Βλαντίμιρ Πούτιν.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε