Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το Πεντάγωνο κάνει περικοπές!

ΦΩΤΟ REUTERS

Σειρά μέτρων για να μειωθεί το κόστος λειτουργίας του Πενταγώνου ανακοίνωσε ο αμερικανός υπουργός Αμύνης Ρόμπερτ Γκέιτς.

Η ηγεσία του υπουργείου σκοπεύει να καταργήσει το Κοινό Επιτελείο Δυνάμεων, με έδρα της Βιρτζίνια, το οποίο έχει αποστολή την οργάνωση της εκπαίδευσης και της ανάπτυξης οπλιτών από διαφορετικά σώματα και οι οποίοι καλούνται να συμπολεμήσουν.

Ταυτόχρονα, περικόπτεται κατά 10% ο προϋπολογισμός για τους συμβασιούχους. Για την ώρα, ο ετήσιος προϋπολογισμός του επιτελείου ανέρχεται στα 240 εκατ. δολάρια.

Το Πεντάγωνο, που εξαιρέθηκε από το πάγωμα των δαπανών στη δημόσια διοίκηση που εφάρμοσε η κυβέρνηση του Μπαράκ Ομπάμα, είχε αύξηση του προϋπολογισμού του στα 700 δισ. δολάρια για το 2011, περιλαμβανομένου και του κόστους για τους πολέμους σε Ιράκ και Αφγανιστάν.

Ήδη από τον περασμένο Ιούνιο, το Πεντάγωνο είχε ανακοίνωσε τον Ιούνιο πως σκοπεύει να εξοικονομήσει περί τα 100 δισ. στην επόμενη πενταετία, συμμετέχοντας στην περικοπή των δαπανών λόγω της κρίσης. Ο προϋπολογισμός του Πενταγώνου αντιπροσωπεύει το 40% των παγκόσμιων στρατιωτικών δαπανών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε