Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Το Πεντάγωνο συμφωνεί με την άρση του ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο στράτευμα

Το Πεντάγωνο συμφωνεί με την άρση του ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο στράτευμα

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, είναι έτοιμος να “δεχτεί” την συμφωνία για την άρση του ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο στράτευμα.

Ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας, Ρόμπερτ Γκέιτς είναι έτοιμος “να δεχτεί” τη συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση Ομπάμα και μέλη του Κογκρέσου για την ακύρωση του ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο στράτευμα, όπως δήλωσε σήμερα ο εκπρόσωπός του, Τζεφ Μορέλ.

Δεδομένης της πρόθεσης που έχει εκφρασθεί στο Κογκρέσο για την ακύρωση του σχετικού νόμου, ο υπουργός Άμυνας “μπορεί να αποδεχτεί” τους όρους της πρωτοβουλίας που παρουσιάσθηκε από μέλη του Κογκρέσου, δήλωσε ο Τζεφ Μορέλ.

Η κυβέρνηση Ομπάμα είχε ανακοινώσει χθες ότι υποστηρίζει την πρωτοβουλία μελών του Κογκρέσου για την υιοθέτηση νομοσχεδίου που θα ακυρώσει το ταμπού της ομοφυλοφιλίας στο αμερικανικό στράτευμα. 

Σε επιστολή του προς τον ανεξάρτητο γερουσιαστή, Τζόζεφ Λίμπερμαν, ο υπεύθυνος προϋπολογισμού του Λευκού Οίκου, Πίτερ Όρζαγκ, ανέφερε ότι “η κυβέρνηση υποστηρίζει την τροπολογία” που προτείνουν τα μέλη του Κογκρέσου για την επιβολή πολιτικής “μη διακρίσεων με βάση τον σεξουαλικό προσανατολισμό στο στράτευμα”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε