Σάββατο, 20 Απρ.
14oC Αθήνα

Το Σάββατο θα απαγγελθούν κατηγορίες στους 5 άνδρες που βίασαν και σκότωσαν μια 23χρονη Ινδή

Το Σάββατο θα απαγγελθούν κατηγορίες στους 5 άνδρες που βίασαν και σκότωσαν μια 23χρονη Ινδή

Οι πέντε άνδρες που κατηγορούνται για τον ομαδικό βιασμό και τη δολοφονία μιας 23χρονης φοιτήτριας το Δεκέμβριο, θα οδηγηθούν το Σάββατο ενώπιον δικαστηρίου, όπου θα τους απαγγελθούν και επίσημα οι κατηγορίες, ανοίγοντας το δρόμο για τη διεξαγωγή της δίκης τους.

Η απαγόρευση κάλυψης της δίκης των πέντε κατηγορουμένων από τα μέσα ενημέρωσης σημαίνει ότι ενδέχεται να μείνουν αναπάντητα πολλά ερωτηματικά σχετικά με την επίθεση στην 23χρονη. Οι εισαγγελικές αρχές υποστηρίζουν ότι έχουν συγκεντρώσει πολλές αποδείξεις, μεταξύ των οποίων και DNA από τα ματωμένα ρούχα που εντόπισαν οι αστυνομικοί.

Οι πέντε κατηγορούμενοι θα δηλώσουν αθώοι για το βιασμό, είπε ένας από τους συνηγόρους τους. Όπως είπε ένας από τους συμβούλους των δικηγόρων, οι συνήγοροι θα υποστηρίξουν ότι οι αποδείξεις που βασίζονται στο DNA είναι “κατασκευασμένες”, ενώ δύο από τους κατηγορούμενους λένε ότι ομολόγησαν, αφού υπέστησαν βασανιστήρια κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Οι κατηγορούμενοι, που είναι ηλικίας από 19 έως 34 ετών, οδηγούνται σχεδόν καθημερινά στο δικαστήριο για τις προδικαστικές ακροάσεις ενόψει της απαγγελίας των κατηγοριών. Ο δικηγόρος Α.Π. Σινγκ, που εκπροσωπεί δύο από αυτούς, είπε ότι η διαδικασία απαγγελίας κατηγοριών θα ξεκινήσει το Σάββατο, αλλά ενδέχεται να μην ολοκληρωθεί αυθημερόν, οπότε θα συνεχιστεί και την Δευτέρα. Η δίκη θα ξεκινήσει αμέσως μετά.

Η δίκη αναμένεται να διεξαχθεί σε ένα από τα ειδικά δικαστήρια ταχείας εκδίκασης που συστάθηκαν αμέσως μετά την επίθεση. Η δίκη θα διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών για να μην αποκαλυφθεί η ταυτότητα του θύματος. Ο δικαστής έχει ήδη δώσει εντολή στους συνηγόρους και στα μέσα ενημέρωσης να μην επαναλάβουν δημοσίως οτιδήποτε ειπωθεί μέσα στην αίθουσα. Ο έκτος κατηγορούμενος στην υπόθεση θα δικαστεί από δικαστήριο ανηλίκων γιατί είναι 17 ετών. Σε περίπτωση που κριθεί ένοχος θα του επιβληθεί ποινή φυλάκισης 3 ετών το ανώτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τη… γλιτώνει ο ένας από τους βιαστές- δολοφόνους της 23χρονης Ινδής!

Άρχισε η δίκη των πέντε βιαστών-δολοφόνων της 23χρονης Ινδής

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε