Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ 34 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το Σεράγεβο απαγορεύει τα γυρίσματα ταινίας της Α.Τζολί

Το Σεράγεβο απαγορεύει τα γυρίσματα ταινίας της Α.Τζολί
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 13.10.2010 | 21:11
Πρώτη δημοσίευση: 13.10.2010 | 21:11

Η εταιρία Scout Film έχει ήδη ζητήσει να γίνουν γυρίσματα στην Βοσνία αλλά οι αρχές του Σεράγεβο θεωρούν ότι πρέπει να τους παραδοθεί το σενάριο.

Το Υπουργείο Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης ανακοίνωσε ότι απαγορεύει στην διάσημη ηθοποιό Ατζελίνα Τζολί να κάνει γυρίσματα για τη νέα της ταινία στη Βοσνία.

Ο υπουργός Πολιτισμού της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Γκαβρίλο Γκράχοβατς δήλωσε ότι η απόφαση να απαγορευτούν τα γυρίσματα ελήφθη καθώς οι αρμόδιοι αξιωματούχοι του Υπουργείου δεν έχουν ενημερωθεί για το σενάριο της ταινίας, που σκηνοθετεί η Τζολί.

Η εταιρία Scout Film έχει ήδη ζητήσει να γίνουν γυρίσματα στην Βοσνία αλλά οι αρχές του Σεράγεβο θεωρούν ότι πρέπει να τους παραδοθεί το σενάριο και να κρίνουν αν η ταινία είναι «αποδεκτή» αφού η ιστορία αφορά τον πόλεμο στην Βοσνία.

Η Ενωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου», που απαρτίζεται από γυναίκες της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης στον πόλεμο της Βοσνίας, εξέφρασε την αντίθεσή της στα γυρίσματα της νέας ταινίας της διάσημης ηθοποιού Ατζελίνας Τζολί. Η Ενωση υποστηρίζει ότι το σενάριο της ταινίας θα υποβαθμίσει τα εγκλήματα των μαζικών βιασμών, που έγιναν στη Βοσνία από το 1992 μέχρι το 1995, όπως ανέφεραν βοσνιακά ΜΜΕ.

Η πρόεδρος της Ενωσης, Μπακίρα Χάσετσιτς, δήλωσε ότι η Ενωση ζήτησε από τις αρχές της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης και από το Σεράγεβο να δώσουν εξηγήσεις για το ποιος έδωσε την άδεια στην Α. Τζολί να κάνει γυρίσματα στη χώρα. Η ίδια υποστήριξε, μάλιστα, πως οι "Γυναίκες- Θύματα Πολέμου" έχουν στη διάθεσή τους πληροφορίες ότι η ταινία βασίζεται στην ιστορία μιας γυναίκας, που ερωτεύεται έναν Σέρβο στρατιώτη, που τη βίασε.

Η κ. Χάσετσιτς δήλωσε στην εφημερίδα του Σεράγεβο “Oslobodjenje” ότι ο βιασμός της ίδιας, καθώς και οι βιασμοί άλλων γυναικών της Ενωσης είναι τα τραύματα της ζωής τους και όχι μία ιστορία αγάπης. Η Α. Τζολί ήδη έχει ξεκινήσει γυρίσματα στην Ουγγαρία και αναμένεται να μεταβεί και στη Βοσνία, από όπου προέρχεται και η πρωταγωνίστρια της ταινίας, Ζάνα Μαριάνοβιτς.

Η Αμερικανίδα ηθοποιός είχε δηλώσει κατά την επίσκεψή της στην Ουγγαρία ότι η ταινία διαπραγματεύεται μια ιστορία αγάπης και δεν έχει πολιτικά μηνύματα. Η ένωση «Γυναίκες-Θύματα Πολέμου» ζήτησε να συναντηθεί με την Α.Τζολί ώστε να την ενημερώσει για τις αντιρρήσεις της σχετικά με το σενάριο και η Αμερικανίδα ηθοποιός φέρεται να συμφώνησε για τη συνάντηση.   Διαδώστε αυτό το άρθρο