Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τα επεισόδια μεταξύ Κούρδων και ανδρών ασφαλείας του Ερντογάν

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Σε ανακοίνωσή του το Στέιτ Ντιπάρτμεντ καταδικάζει τα επεισόδια που έγιναν έξω από την κατοικία του Τούρκου πρεσβευτή στην Ουάσιγκτον, το απόγευμα της Τρίτης, μεταξύ ανδρών ασφαλείας του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και Κούρδων διαδηλωτών.

“Ανησυχούμε για τα βίαια επεισόδια μεταξύ διαδηλωτών και μελών της τουρκικής φρουράς το απόγευμα της Τρίτης. Η βία δεν είναι ποτέ η κατάλληλη απάντηση στην ελευθερία του λόγου και στηρίζουμε τα δικαιώματα των ανθρώπων σε όλο τον κόσμο να εκφράζονται και να διαμαρτύρονται ελεύθερα και ειρηνικά. Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας στην τουρκική κυβέρνηση”, αναφέρει η σχετική ανακοίνωση.

 

 

Τη στιγμή των επεισοδίων ο τούρκος πρόεδρος βρισκόταν μέσα στην οικία. Εννέα άνθρωποι τραυματίστηκαν-εκ των οποίων οι δύο σοβαρά- και άλλοι δύο συνελήφθησαν. Σ

ύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, το περιστατικό συνέβη όταν οι σωματοφύλακες του τούρκου προέδρου -που φορούσαν μαύρα κοστούμια και γραβάτες και μαύρα γυαλιά- επιτέθηκαν σε διαδηλωτές, που κρατούσαν τη σημαία των Κουρδικών πολιτοφυλακών της Συρίας και φώναζαν συνθήματα εναντίον του Ερντογάν.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε