Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Το Wikileaks παίρνει μέτρα προστασίας!

Ο ιδρυτής του ιστότοπου WikiLeaks. ΦΩΤΟ REUTERS
Ο ιδρυτής του WikiLeaks ανακοίνωσε ότι έλαβε επιπλέον μέτρα προστασίας του ιστότοπού του.

O ιδρυτής του ιστότoπου WikiLeaks Τζούλιαν Εσέιντζ δήλωσε την Κυριακή μιλώντας σε τηλεοπτικό δίκτυο του Ισραήλ ότι έχει λάβει “επιπλέον μέτρα ασφαλείας” μετά από τη δημοσιοποίηση περίπου 400 χιλιάδων εμπιστευτικών στοιχείων αναφορικά με τον πόλεμο του Ιράκ.
 
“Δεν φοβάμαι για τη ζωή μου , αλλά έπρεπε να ληφθούν επιπλέον μέτρα ασφαλείας” δήλωσε ο κ. Εσέιντζ μιλώντας σε ιδιωτικό ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο.
 
Σύμφωνα με το κανάλι αυτό “η συνέντευξη έγινε σε ένα μουσουλμανικό πολιτιστικό κέντρο που βρίσκεται στο κέντρο του Λονδίνου” και επισήμανε ότι ο κ. Εσέιντζ “συνοδευόταν από προσωπικούς φρουρούς” .
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ιστότοπος πληροφοριών WikiLeaks δημοσιοποίησε την Παρασκευή το βράδυ μυστικά αμερικανικά έγγραφα για τον πόλεμο του Ιράκ με την επισήμανση ότι πρόκειτα “για τα πιό σημαντικά μυστικά στρατιωτικά έγγραφα στην ιστορία”.
 
Πρόκειται για 400 χιλιάδες εμπιστευτικά έγγραφα που αφορούν την περίοδο Ιανουάριος του 2004 έως Δεκέμβριος του 2009 που αναφέρονται σε περιπτώσεις βασανιστηρίων από τις ιρακινές στρατιωτικές δυνάμεις καθώς και για πάνω από 300 περιπτώσεις βασανιστηρίων που διαπράχθηκαν από τις συμμαχικές δυνάμεις, σύμφωνα με τον κ. Εσέιντζ.
 
Σύμφωνα με τα έγγραφα αυτά τουλάχιστον 109,000 άτομα , εκ των οποίων το 63% ήταν πολίτες σκοτώθηκαν στο Ιράκ από την επέμβαση τον Μάρτιο του 2003 μέχρι τα τέλη του 2009. Από τις 66 χιλιάδες θανάτους πολιτών οι 15 χιλιάδες δεν αναφέρθηκαν ποτέ.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ιδρυτής του ιστότοπου σε συνέντευξή του στο Λονδίνο ανέφερε ότι τα έγγραφα που δημοσιοποίησε “αποκαλύπτουν όλη την αλήθεια για τον πόλεμο στο Ιράκ”.
 
Απο την πλευρά της η βρετανική κυβέρνηση μέσω του υπουργείου Αμυνας καταδίκασε τη δημοσιοποίηση αυτών των μυστικών εγγράφων αναφέροντας ότι μπορεί η αποκάλυψή τους να ενέχει κινδύνους για τη ζωή βρετανών στρατιωτών αλλά και στρατιωτών των συμμαχικών δυνάμεων.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε