Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το αδελφικό Fairy Tale των Μίλιμπαντ

Ο “μικρός” Έντ κέρδισε τον “μεγάλο” Ντέιβιντ με υπόβαθρο τις μαρξιστικές απόψεις του πατέρα τους

Προέρχονται και οι δυο απο εβραϊκή οικογένεια πολωνικής καταγωγής. Πήγαν στο ίδιο δημοτικό σχολείο, σπούδασαν στην Οξφόρδη και γαλουχήθηκαν πολιτικά από τον πατέρα του Ραλφ, έναν από τους μεγάλους θεωρητικούς του μαρξιμού της Βρετανίας.
Ο πρωτότοκος Ντέιβιντ έκανε τη δική του επανάσταση αγνοώντας τις θεωρείες του πατέρα του και “εκλινε” προς το μεσσαίο χώρο.
Ο μικρός Έντ φαίνεται πως επηρρεάστηκε περισσότερο από τον μεγάλο Ραλφ Μίλιμπαντ και σήμερα το απόγευμα θα το “εξαργυρώσει” και επίσημα κερδίζοντας την καρέκλα του προέδρου στο Εργατικό Κόμμα.
Τη στιγµή που ανακοινώθηκε το αποτέλεσµα – ο 40χρονος Εντ Μίλιµπαντ είχε µάτια µόνο για τον αδελφό του. Στο συνέδριο του κόµµατος οι δυο τους κάθονταν πλάι πλάι. «Ντέιβιντ, σε αγαπώ τόσο πολύ ως αδελφό», έλεγε λίγες στιγµές αργότερα ο Εντ από το βήµα του νικητή.
Μια χώρα παρακολουθεί αποσβολωμένη μια ενδοοικογενειακή μάχη που μέχρι στιγμής έχει βάλει σε δεύτερη μοίρα το πολιτικό υπόβαθρο των εκλογών.
Σε μια περίοδο όπου το πολιτικό σκηνικό στην Ελλάδα υποφέρει από ανίατες ασθένειες, στη Μεγάλη Βρετανία τα αδέλφια Ντέιβιντ και Έντ Μίλιμπαντ χαράσουν μια νέα πορεία στο πολιτκό fair play προσπαθώντας ο ένας να συντρίψει τα πολιτικά όνειρα του άλλου.
Η οικογενεική υπόθεση στη διαδοχή του Μπράουν στο Εργατικό κόμμα,. έφερε τα δυο αδέλφια στο επίκεντρο της Βρετανικής πολιτικής σκηνής. Στενοί συνεργάτες και των δυο προσπαθούν να πείσουν τους ψηφοφόρους πως το αίμα…νερό δεν γίνεται. “Ο δεσμός τους είναι άφθαρτος” είναι το σλόγκαν που προσπαθούν να περάσουν προς τα έξω και οι δυο.
«Ο Ντέιβιντ είναι ο καλύτερός μου φίλος. Τον αγαπώ πολύ. Η αδελφική αγάπη θα επικρατήσει γιατί είναι πιο σημαντική από την πολιτική», είχε δηλώσει στην αρχή της προεκλογικής του εκστρατείας ο Έντ.
Στα 40 του χρόνια, ο πρώην Υπουργός Ενέργειας φαίνεται πως κατάφερε να κερδίσει τα συνδικάτα με τις αριστερές του απόψεις, το ξεκάθαρο πολιτικό του χάρισμα, την συνεχή κίνηση των χεριών του και την διάθεσή του να κοντραριστεί με τον Ντέιβιντ μέχρι τέλους.
Και για να προσγειωθούμε στην ελληνική πραγματικότητα. Φαντάζεστε τι θα γινόταν εαν διεκδικούσαν την προεδρία του ΠΑΣΟΚ Γιώργος και Νίκος Παπανδρέου ή αν μετά την αποχώρηση Καραμανλή στη ΝΔ ο αντίπαλος της Ντόρας Μπακογιάννη δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά ο Κυριάκος Μητσοτάκης;
 
 
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε