Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το αεροπλάνο είχε μέσα βόμβα αλλά κανείς δεν το έλεγξε!

Το αεροπλάνο είχε μέσα βόμβα αλλά κανείς δεν το έλεγξε!
Κινούμενη βόμβα ήταν αεροπλάνο με προορισμό της Κωνσταντινούπολη όμως το πακέτο αυτό δεν είχε ελεγχθεί και έφτασε κανονικά στον… προορισμό της.
Έρευνες διεξάγονται για το πώς μία ψεύτικη βόμβα τοποθετήθηκε σε εμπορικό αεροπλάνο και πέταξε από την Βρετανία στην Τουρκία, χωρίς να ανακαλυφθεί.
 
Η πτήση της εταιρείας UPS ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη μαζί με το πακέτο, το οποίο περιείχε χρονόμετρο, καλώδια και έναν πυροκροτητή.
 
Το βρετανικό υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πολύ σοβαρά υπ’ όψιν το περιστατικό.
 
Την περασμένη εβδομάδα συνελήφθη ένας 26χρονος άνδρας στο σπίτι του, ως ύποπτος για την κατασκευή της ψεύτικης βόμβας, ωστόσο λίγο αργότερα αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους και να εμφανιστεί σε αστυνομικό τμήμα του βόρειου Λονδίνου τον Μάιο.
 
Η αστυνομία τόνισε ότι το περιστατικό δεν έχει σχέση με τρομοκρατία.
 
Πριν από 15 ημέρες, ένας Τούρκος είχε παραδώσει στα γραφεία της UPS, στο Κάμντεν του Λονδίνου, το πακέτο, το οποίο το είχαν «μεταμορφώσει» σε κουτί γαμήλιας τούρτας.
 
Εκπρόσωπος του υπουργείο Μεταφορών είπε ότι έχουν ήδη ξεκινήσει οι έρευνες, οι οποίες θα εξετάσουν όλες τις πλευρές του περιστατικού.
 
Παράλληλα, εκπρόσωπος της εταιρείας UPS τόνισε ότι η εταιρεία συνεργάζεται με το υπουργείο στις έρευνες και έχει πολυ-επίπεδη προσέγγιση για να εξασφαλίσει την ασφάλεια.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε