Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Το αεροπλάνο θα μπορούσε να ανατιναχθεί στον αέρα

REUTERS
Σοκ έχει προκαλέσει σημερινό δημοσίευμα αυστραλιανής εφημερίδα που λέει πως το αεροπλάνο της Qantas, που υπέστη βλάβη στον κινητήρα, θα μπορούσε να έχει ανατιναχθεί στον αέρα.
Η βλάβη την οποία υπέστη στις 4 Νοεμβρίου το Airbus A380 της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας Qantas, με την ρήξη ενός σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου, θα μπορούσε να έχει προκαλέσει την ανατίναξη του αεροσκάφους εν πτήσει, σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα του αυστραλιανού Τύπου.
 
Σύμφωνα με την Sydney Morning Herald, τα στοιχεία προκαταρκτικής έρευνας για το ατύχημα δείχνουν ότι τμήματα του κινητήρα της Rolls Royce διατρύπησαν το φτερό του αεροσκάφους, λίγο έλειψε να τρυπήσουν μία από τις δεξαμενές καυσίμων, αλλά, τελικά, έκοψαν έναν σωλήνα τροφοδοσίας καυσίμου.
 
Η Qantas αρνήθηκε να σχολιάσει τις βλάβες που προκλήθηκαν στο αεροσκάφος, που μετέφερε 466 επιβάτες και μέλη πληρώματος, όπως αρνήθηκε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες στο κόκπιτ δέχθηκε περισσότερα από 50 σήματα κινδύνου κατά τη διάρκεια του περιστατικού.
 
Δεν θα συμβάλουμε στη φημολογία, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος της Qantas , διευκρινίζοντας ότι η εταιρεία συνεχίζει τους δικούς της ελέγχους επί των έξι A380 που παραμένουν καθηλωμένα μετά το συμβάν.
 
Σύμφωνα με τον Ρίτσαρντ Γούντγουορντ, της Αυστραλιανής και Διεθνούς Ενωσης Πιλότων, που δηλώνει ότι μίλησε με τον πιλότο του συγκεκριμένου αεροσκάφους, οι βλάβες που υπέστη ήταν τέτοιες, που θα μπορούσε να έχει ανατιναχθεί εν πτήσει.
 
Ο Αντριαν Μούριτζ, διευθυντής της υπηρεσίας αεροναυτικής του πανεπιστημίου RMIT της Μελβούρνης, θεωρεί ότι η Qantas ήταν “πολύ, πολύ τυχερή” που δεν ανεφλέγησαν τα χιλιάδες λίτρα καυσίμου στη δεξαμενή της: “Εάν αναφλέγονταν τα καύσιμα, το αεροσκάφος θα ανατιναζόταν”, δήλωσε στη Sydney Morning Herald.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε