Παρασκευή, 19 Απρ.
20oC Αθήνα

Το αιματοκύλισμα στη Συρία συνεχίζεται- Σφοδρές μάχες σε όλη τη χώρα

Το αιματοκύλισμα στη Συρία συνεχίζεται- Σφοδρές μάχες σε όλη τη χώρα

Συνοικίες νότια της δαμασκού βομβάρδισε ο συριακός στρατός ενώ σφοδρές μάχες μεταξύ στρατιωτών και ανταρτών μαίνονταν σε αρκετές περιοχές της χώρας.

Ένας πολίτης σκοτώθηκε και αρκετοί τραυματίστηκαν από πυρά πυροβολικού στην περιοχή Χατζάρ αλ-Ασουάντ, νοτίως της πρωτεύουσας, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο που εδρεύει στη Βρετανία και βασίζεται σε ένα δίκτυο ακτιβιστών και ιατρικών πηγών στα πολιτικά και στρατιωτικά νοσοκομεία της χώρας.

Στο βορρά, στο Χαλέπι και την περιφέρειά του, σφοδρές μάχες σημειώνονταν σε αρκετές συνοικίες της πόλης και στις γύρω περιοχές, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στην ίδια επαρχία, οι μάχες μαίνονταν γύρω από τη στρατιωτική “βάση 46” που πολιορκείται εδώ και αρκετές εβδομάδες από τις αντικαθεστωτικές δυνάμεις, οι οποίες πραγματοποίησαν νέα έφοδο νωρίς σήμερα το πρωί.

Το πυροβολικό βομβάρδισε επίσης τις επαρχίες Ντεράα, στο νότο και Ντέιρ Εζόρ, ανατολικά, όπου οι αντάρτες έθεσαν υπό τον έλεγχό τους, ύστερα από εβδομάδες μαχών, ένα πολιτικό αεροδρόμιο που χρησιμοποιείτο από τα ελικόπτερα της πολεμικής αεροπορίας, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Τουλάχιστον δύο αντάρτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα των δυνάμεων του τακτικού στρατού στην κεντρική επαρχία Χάμα.
Χθες Σάββατο, 142 άνθρωποι σκοτώθηκαν στα βίαια επεισόδια που σημειώνονται στη Συρία, οι μισοί από τους οποίους ήταν πολίτες, αυξάνοντας τον αριθμό των νεκρών σε τουλάχιστον 39.000 από την έναρξη της σύγκρουσης πριν από 20 μήνες.

Διαβάστε

Συρία: Αεροδρόμιο κατέλαβαν οι αντάρτες

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε