Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Το άλλο με τον Σίλβιο το… ξέρετε;

Ο Μπερλουσκόνι διασκέδασε με προσβλητικά ανέκδοτα τη Νεολαία του και εξόργισε για άλλη μια φορά την αντιπολίτευση

Θύελλα αντιδράσεων έχει ξεσηκώσει το τελευταίο προσωπικό «σόου» του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, με το οποίο κατάφερε να προσβάλει ταυτοχρόνως τους εβραίους και τις γυναίκες.
 
Ο πρώην διασκεδαστής σε κρουαζιερόπλοιο και νυν πρωθυπουργός, ο οποίος βάλλεται από τα προβλήματα στην ιταλική οικονομία και την απώλεια της πλειοψηφίας στην Βουλή, επιχείρησε να ελαφρύνει το κλίμα σε μια συγκέντρωση μελών της Νεολαίας του κόμματός του λέγοντας ανέκδοτα και δικά του «αστεία». Μόνο που αντί να κάνει τους Ιταλούς να γελάσουν, τους έκανε να προβληματιστούν.
 
Ξεκίνησε με ένα «ανέκδοτο» για τον Χίτλερ: οι νεοναζιστές, λέει, ανακάλυψαν ότι ζει ακόμη και τον ικέτευσαν να επιστρέψει στην εξουσία. Αυτός αρχικά αρνήθηκε αλλά τελικά τούς απάντησε: «Θα επιστρέψω!Αλλά υπό έναν όρο: ότι αυτή τη φορά θα είμαι… πραγματικά κακός!».
 
Στη συνέχεια, μιλώντας για την οικονομία, συμβούλεψε (όπως και παλαιότερα) τις φτωχές νέες στο ακροατήριό του να παντρευτούν πλούσιους. Καθ΄ ότι σε διάσταση με τη σύζυγό του, την 54χρονη Βερόνικα Λάριο , ο 73χρονος Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι είναι και ο ίδιος υποψήφιος γαμπρός για τέσσερις λόγους: «Είμαι φιλικός, έχω χρήματα, φημολογείται ότι ξέρω πώς να “το” κάνω και τέλος επειδή οι κοπέλες σκέφτονται: “Είναι γέρος και πλούσιος, θα πεθάνει σύντομα και θα τον κληρονομήσω”» .
Ο Καβαλιέρε κρατάει ένα μπλουζάκι που γράφει "Είμαι ο αρχηγός της..ψυχής μου!" ΦΩΤΟ REUTERS
Τα σχόλια αυτά έγιναν δεκτά με γέλια από τη Νεολαία του κόμματός του, όχι όμως και από την αντιπολίτευση. Ο πρώην δικαστής Αντόνιο ντι Πιέτρο, αρχηγός του κόμματος Ιταλία των Αξιών, δήλωσε: «Δεν είναι πλέον ζήτημα πολιτικής αλλά ψυχιατρικής».
 
Ο Μπερλουσκόνι, του οποίου ο συνασπισμός έχει χάσει την πλειοψηφία στο Κοινοβούλιο ύστερα από την αποχώρηση του νεοφασίστα Τζιανφράνκο Φίνι, δήλωσε αποφασισμένος να εξαντλήσει τη θητεία του και να κάνει το παν για να αποφύγει τις πρόωρες εκλογές- κερδίζοντας επαίνους ως προς αυτό από τον αριστερό ιταλό πρόεδρο Τζιόρτζιο Ναπολιτάνο . Ο πρωθυπουργός προσπαθεί να ανακτήσει την πλειοψηφία προσελκύοντας βουλευτές από άλλα κόμματα και, σύμφωνα με το χθεσινό φύλλο της ιταλικής εφημερίδας «La Repubblica», βρίσκεται κοντά στο να τα καταφέρει.
 
Ο ίδιος ο Καβαλιέρε θεωρεί εαυτόν «σεβαστό πολιτικό, ο οποίος επαινείται στις διεθνείς συνόδους κορυφής λόγω της εμπειρίας του ως εκατομμυριούχου, των 16 ετών της πολιτικής του πείρας και του περιεχομένου των προτάσεών του». Αυτό απάντησε στη θύελλα αντιδράσεων που ξεσηκώθηκε για το ανέκδοτο για τον Χίτλερ, ενώ πρόσθεσε ότι η βρετανίδα πρώην πρωθυπουργός Μάργκαρετ Θάτσερ τού έμαθε να μη χάνει τον χρόνο του διαβάζοντας αρνητικά δημοσιεύματα για το πρόσωπό του. «Η Θάτσερ μου είπε ότι είχε δώσει εντολή στον υπεύθυνο Τύπου να της δείχνει μόνο τα θετικά άρθρα» δήλωσε.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε