Σάββατο, 20 Απρ.
13oC Αθήνα

Το άλλο πρόσωπο της Αντζελίνα

Το άλλο πρόσωπο της Αντζελίνα

Η Αμερικανίδα ηθοποιός ζήτησε σήμερα από τη διεθνή κοινότητα να αυξήσει τη βοήθειά της προς το Κέρας της Αφρικής, μια περιοχή που εδώ και μήνες πλήττεται από ξηρασία και λιμό.

Μπορεί να είναι μία από τις πιο διάσημες ηθοποιούς και ο κόσμος να λατρεύει τις ταινίες της αλλά σίγουρα εκείνη δεν μένει μόνο σε αυτό.

έχει αποδείξει πολλές φορές το κοινωνικό της πρόσωπο και την έντονη ευαισθησία που έχει για θέματα που αφορούν τα παιδιά και γενικότερα τους αδύμανους ανθρώπους.

“Σήμερα 750.000 άνθρωποι κινδυνεύουν να πεθάνουν μέσα στους επόμενους τέσσερις μήνες στο Κέρας της Αφρικής”, είπε η πρέσβειρα καλής θέλησης της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, Αντζελίνα Τζολί (HCR).

“Η δουλειά που κάνουμε θα πρέπει να ενταθεί για να ανταποκριθούμε στις ανάγκες αυτών των ανθρώπων”, πρόσθεσε η Τζολί, η οποία μίλησε στο εκτελεστικό συμβούλιο της Ύπατης Αρμοστείας που συνεδριάζει από την Δευτέρα στη Γενεύη.

Η ηθοποιός υπογράμμισε τις δυσκολίες χρηματοδότησης που αντιμετωπίζουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις αυτήν την περίοδο, καθώς οι πλούσιες χώρες, που είναι οι βασικοί χρηματοδότες τους, πλήττονται από την οικονομική κρίση.

Σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία, οι πρόσφυγες, οι εκτοπισμένοι και οι απάτριδες σήμερα φτάνουν σε όλο τον κόσμο τα 43 εκατομμύρια. Περισσότερα από 13 εκατομμύρια άνθρωποι σε τέσσερις χώρες, την Αιθιοπία, την Κένυα, τη Σομαλία και το Τζιμπουτί, χρειάζονται ανθρωπιστική βοήθεια αφού η περιοχή τους μαστίζεται εδώ και δεκαετίες από την ξηρασία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε