Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

“Κοιτάξτε τι κάνατε”! Το cast του Game of Thrones στέλνει το πιο συγκλονιστικό μήνυμα για το προσφυγικό (ΒΙΝΤΕΟ)

Το δικό τους μήνυμα για το προσφυγικό δίνουν οι αστέρες της παγκοσμίως επιτυχημένης τηλεοπτικής σειράς “Game of Thrones”, οι οποίοι επισκέφθηκαν τη Λέσβο κι έζησαν από κοντά το δράμα χιλιάδων παγιδευμένων προσφύγων στη χώρα μας.

“Είναι απλά άνθρωποι, σαν εσένα κι εμένα. Και δεν θέλουν να ζουν σε μία διαφορετική χώρα για όλη τους τη ζωή. Θέλουν να πάνε στο σπίτι τους αλλά δεν μπορούν, γιατί το καταστρέψαμε”.

Με αυτά τα λόγια, η ηθοποιός Maisie Williams, που υποδύεται την Arya Stark στην τηλεοπτική σειρά Game of Thrones, εκφράζει με κυνικά απλό τρόπο την… παράνοια που καλύπτει το ζήτημα του προσφυγικού σε ένα βίντεο που στέλνει “δυνατά” μηνύματα για τη μεγαλύτερη ανθρωπιστική κρίση που γνώρισε η Ευρώπη μετά το Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο…

Αλληλεγγύη… πραγματική

Το cast της υπερ-επιτυχημένης αμερικανικής σειράς επισκέφθηκε τη Λέσβο, με τους πρωταγωνιστές να δηλώνουν πως “είμαστε εδώ για να πούμε σε όλο τον κόσμο πως η Λέσβος είναι ένα πανέμορφο νησί και ασφαλές και να απευθύνουμε κάλεσμα σε όλους να έρθουν να το επισκεφτούν. Και ειδικά εκείνοι που δίστασαν να το κάνουν φέτος, ακυρώνοντας τις κρατήσεις τους“!

Όλα αυτά την ώρα που οι… εγχώριοι “αστέρες” έχουν αρχίσει τις εξορμήσεις τους στη… Μύκονο, με πολλούς από τους παγκοσμίως αναγνωρισμένος συναδέλφους τους να δείχνουν έμπρακτα την αλληλεγγύη τους, επισκεπτόμενοι τη χώρα μας -κυριολεκτικά- από την άλλη άκρη της γης…

Αλλά ας πάμε στο προκείμενο…

Το βίντεο συνεχίζει με την Lena Headey, που υποδύεται την Βασίλισσα Cersei Lannister να λέει πως “η τερατωδία της απώλειας της ανθρωπότητας βρίσκεται σε κίνδυνο εκτός αν κάνουμε κάτι”. Αμέσως μετά, ο Liam Cunningham, που υποδύεται τον Davos Seaworth στη σειρά αναφέρει: “Υπάρχουν άνθρωποι σε αυτά τα κέντρα φιλοξενίας που είναι ογκολόγοι, δικαστές, επιτυχημένοι άνθρωποι που τους πήραν τα πάντα”.

“Σταματήσαμε τη ζωή τους”, συνεχίζει η Lena Headey, για να επανέλθει η Maisie Williams λέγοντας: “Γνώρισα μια 21χρονη κοπέλα που είχε σκοπό να μπει στο Πανεπιστήμιο για να κάνει φοβερά πράγματα στο χώρο της βιολογίας και τώρα της τα έχουν πάρει όλα κι εσύ ανησυχείς πως θέλει να έρθει στη χώρα σου και να πάρει πράγματα. Είναι απλά ένα κορίτσι”.

Οι πρωταγωνιστές του Game of Thrones απευθύνουν έκκληση στους Ευρωπαίους ηγέτες να κάνουν πιο εύκολες τις συνθήκες για τους πρόσφυγες. Ο Liam Cunningham δεν θα μπορούσε να το θέσει καλύτερα: “Όχι εξαιτίας ενός τσουνάμι, όχι εξαιτίας ενός σεισμού, όχι εξαιτίας ενός λιμού, αλλά επειδή άνθρωποι καθισμένοι σε γραφεία πρωτευουσών του κόσμου αποφάσισαν να τους επισκεφθούν με αγριότητα. Θα ήθελα πολύ να τους αρπάξω από το σβέρκο, να τους φέρω στα κέντρα κράτησης και απλά να τους πω «κοιτάξτε, κοιτάξτε τι κάνατε». Απόλυτη, αναμφισβήτητη ντροπή“.

Δείτε το συγκλονιστικό βίντεο

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε