Τετάρτη, 24 Απρ.
19oC Αθήνα

Το διαστημικό όχημα Dragon προθαλασσώθηκε κανονικά στον Ειρηνικό

Το διαστημικό όχημα Dragon προθαλασσώθηκε κανονικά στον Ειρηνικό

Το μη επανδρωμένο Dragon της αμερικανικής εταιρείας SpaceX προσθαλασσώθηκε στον Ειρηνικό, στα ανοιχτά του Μεξικού, ολοκληρώνοντας την ιστορική αποστολή του πρώτου ιδιωτικού διαστημικού οχήματος στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.

Το Dragon προσθαλασσώθηκε στις 15.42 GMT, δύο λεπτά νωρίτερα από το προβλεπόμενο, σύμφωνα με το κέντρο ελέγχου της SpaceX στην Καλιφόρνια, το οποίο επικαλείται ο σχολιαστής του τηλεοπτικού δικτύου της NASA.

To Dragon έκανε μια “βουτιά” προς τη γη, που διήρκεσε 44 λεπτά, μόλις εγκατέλειψε την γήινη τροχιά του.
Οκτώ λεπτά πριν την προσγείωση, η ταχύτητά του μειώθηκε σημαντικά με το άνοιγμα των τριών τεράστιων κύριων αλεξιπτώτων του, 47 μέτρα σε διάμετρο.

Ένα αεροπλάνο της NASA εντόπισε γρήγορα το Dragon και επιβεβαίωσε τη θέση του.
To Dragon, που μεταφέρει 660 κιλά φορτίου, κυρίως από τα πειράματα που πραγματοποιήθηκαν στον Σταθμό, προσθαλασσώθηκε στο χώρο που προβλεπόταν, περίπου 900 μίλια από την ακτές του Μεξικού. Τρία πλοία ανέμεναν για την περισυλλογή του.

Συνολικά το Dragon παρέμεινε προσδεδεμένο στον ΔΔΣ πέντε ημέρες, 16 ώρες και πέντε, λεπτά, σύμφωνα με τη NASA, καθιστάμενο έτσι το πρώτο ιδιωτικό διαστημόπλοιο που πραγματοποίησε αποστολή στον ΔΔΣ για να παραδώσει φορτίο εκεί. Η σύνδεση του με τον ΔΔΣ πραγματοποιήθηκε στις 25 Μαΐου, μετά την εκτοξευσή του στις 22 Μαίου με ένα πύραυλο Falcon 9 από το ακρωτήριο Κανάβεραλ στη Φλόριντα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Το πρώτο ιδιωτικό διαστημικό σκάφος έφτασε στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό -ΦΩΤΟ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε