Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Το επιβατικό κοινό «μαρτυρά» και στην Πορτογαλία!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στα ελληνικά ΜΜΜ που απεργούν κατά των μέτρων λιτότητας. Το ίδιο κάνουν και οι Πορτογάλοι συνάδελφοί τους.

Περίπου 70 από τα πρωινά δρομολόγια των τρένων ματαιώθηκαν, ανακοίνωσε η εκπρόσωπος της εθνικής εταιρίας σιδηροδρόμων CP, καθώς οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους απεργούν, διαμαρτυρόμενοι για τα μέτρα λιτότητας που έλαβε η κυβέρνηση για να μειώσει το έλλειμμα και να αποφύγει την προσφυγή στο μηχανισμό στήριξης.

Η πλειονότητα των τρένων του προαστιακού στη Λισσαβώνα και το Πόρτο αναμένεται ότι την Πέμπτη δεν θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Ωστόσο, σύμφωνα με την CP, πολλά από τα τρένα μακρινών αποστάσεων και περισσότερα από τα μισά τρένα περιφερειακών διαδρομών θα πραγματοποιήσουν δρομολόγια.

Έκτος όμως από τους εργαζομένους στα τρένα, θα πραγματοποιήσουν στάσεις εργασίας και οι ταχυδρομικοί υπάλληλοι.

Η απεργία των σιδηροδρομικών ακολουθεί στάσεις εργασίας που παρέλυσαν για έξι ώρες τον υπόγειο σιδηρόδρομο της Λισσαβώνας και επηρέασαν τα δρομολόγια των λεωφορείων στο Πόρτο και των φέρι μπόουτ στον ποταμό Τάγκους στις αρχές της εβδομάδας.

Ανάμεσα στα μέτρα της κυβέρνησης για τα οποία διαμαρτύρονται τα συνδικάτα είναι και οι περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων κατά 5%, καθώς και οι μειώσεις στις δημόσιες επενδύσεις και στις κοινωνικές δαπάνες.

Η κυβέρνηση του Ζοζέ Σόκρατες σχεδιάζει να μειώσει το δημόσιο έλλειμμα της χώρας από 7.3% που ήταν το 2010 σε 4.6% για αυτό το χρόνο.

Εκφράζονται ανησυχίες ότι η Πορτογαλία μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα της Ελλάδας και της Ιρλανδίας που προσέφυγαν σε δανεισμό από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε