Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Το ευρώ θα σωθεί μόνο με… θεϊκή παρέμβαση

Το ευρώ θα σωθεί μόνο με… θεϊκή παρέμβαση

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο παραδέχθηκε οτι το μοναδικό πράγμα που μπορεί να σώσει το ευρώ είναι μια θεϊκή παρέμβαση, με τη μεσολάβηση του Πάπα Βενέδικτου.

Ξεχάστε την αναδιάρθρωση του χρέους, τους μηχανισμούς στήριξης, τη σκληρή λιτότητα και τη δημοσιονομική προσαρμογή. Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν σήμερα οι Βρυξέλλες αναφέρουν ότι συγκαλούν την Κυριακή άλλη μία σύνοδο κορυφής της ευρωζώνης, με σκοπό να συζητηθεί ξανά και να δοθεί επιτέλους μια λύση στην κρίση χρέους που αντιμετωπίζουν πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Στη σύνοδο αυτή θα μετέχει, για πρώτη φορά στα χρονικά, και ο επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, ο πάπας Βενέδικτος, με την ελπίδα ότι θα κάνει το. . . θαύμα του.

“Η παρουσία της Αγιότητάς του μας προσφέρει την ευκαιρία να προσευχηθούμε για μια θεϊκή παρέμβαση που θα σώσει το ευρώ. Αυτή θεωρείται πλέον η πιο αξιόπιστη στρατηγική”, τονίζεται στην ανακοίνωση.

Μολονότι η ανακοίνωση αυτή είναι το… προχρονολογημένο πρωταπριλιάτικο αστείο των Βρυξελλών, αφού η ημερομηνία της “έκτακτης συνόδου κορυφής μετά νηστείας και προσευχής” συμπίπτει με την 1η Απριλίου, ορισμένοι συμπεραίνουν ότι οι Ευρωπαίοι διπλωμάτες αντιμετωπίζουν πλέον πιο χαλαρά την κρίση χρέους, τώρα που το χειρότερο φαίνεται να έχει περάσει.

Το Βατικανό χρησιμοποιεί το ευρώ, αλλά δεν είναι μέλος της ευρωζώνης.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε