Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

To κλάμα του Τσάβες και η προσευχή του στον Θεό

To κλάμα του Τσάβες και η προσευχή του στον Θεό

Ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβες προσευχήθηκε για τη ζωή του, λίγες ώρες μετά την επιστροφή του από την Κούβα όπου υποβλήθηκε σε ένα δεύτερο κύκλο ακτινοθεραπειών για την αντιμετωπιση του καρκίνου.

“Έχω ακόμη πράγματα να κάνω για το λαό αυτό και τη χώρα αυτή”, είπε στη λειτουργία υπέρ της υγείας του που τελέστηκε χθες, Μεγάλη Πέμπτη για τη Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία, στη γενέτειρά του Μπαρίνας, σχεδόν 400 χλμ. νοτιοδυτικά του Καράκας, την οποία παρακολούθησαν η οικογένειά του και φίλοι. “Μη με πάρεις ακόμη”, είπε στην προσευχή του.

“Δώσε μου (περισσότερη) ζωή. Κάνε την μια επώδυνη ζωή. Δεν με νοιάζει. Δώσε μου το ακάθινο στεφάνι σου, Ιησού, που ίσως με ματώσει. Δώσε μου το σταυρό σου, δώσε μου 100 σταυρούς να κουβαλάω, αλλά άσε με να ζήσω”.

Η φωνή του προέδρου αδύναμη και λίγα δάκρυα έτρεχαν στο πρόσωπό του σε ομιλία του στη λειτουργία που μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο Venezolana de Television.

Ο καρκίνος είναι “μια πραγματική απειλή που σηματοδοτεί το τέλος του δρόμου για πολλούς ανθρώπους”, είπε.

Ο 57χρονος πρόεδρος Τσάβες επέστρεψε στη Βενεζουέλα χθες μετά το ταξίδι του στην Κούβα το Σάββατο για ένα δεύτερο κύκλο πέντε συνεδριών ακτινοθεραπείας.

Στις 26 Φεβρουαρίου υποβλήθηκε σε επέμβαση για την αφαίρεση όγκου στην πυελική χώρα. Είχε πει ότι ήταν μια υποτροπή του καρκίνου που είχε διαγνωστεί και τού είχε αφαιρεθεί τον Ιούνιο του 2011, επίσης στην Κούβα, και αμέσως μετά υποβλήθηκε σε χημειοθεραπευτική αγωγή.

Ο πρόεδρος που έχει δηλώσει πως θα διεκδικήσει την επανεκλογή του στις εκλογές του Οκτωβρίου, είπε ότι ο καρκίνος δεν έχει κάνει μετάσταση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε