Πέμπτη, 28 Μαρ.
20oC Αθήνα

Το κόμμα της Μέρκελ θέλει να κάνουν τεστ ευφυΐας οι μετανάστες!

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Να υποβάλλονται σε τεστ ευφυΐας οι μετανάστες στη Γερμανία ζητούν μέλη του κόμματος της Άγκελα Μέρκελ!

Οι Χριστιανοδημοκράτες της Μέρκελ δηλώνουν ότι η Γερμανία πρέπει να θέσει κριτήρια για τους μετανάστες, από τα οποία θα μπορεί να επωφεληθεί. «Πρέπει να θέτουμε κριτήρια από τα οποία θα μπορεί να επωφελείται το κράτος μας. Εκτός από μία σωστή διάπλαση και επαγγελματικά προσόντα, η ευφυΐα πρέπει να λαμβάνεται υπόψη. Είναι υπέρ των τεστ ευφυΐας. Αυτό το θέμα δεν πρέπει να είναι πλέον ταμπού», δήλωσε στην εφημερίδα Bild ο Πέτερ Τραπ, εκπρόσωπος Τύπου για Εσωτερικά Θέματα του CDU.

Άμεση ήταν η αντίδραση της γερμανικής κυβέρνησης, που χαρακτήρισε την πρόταση παράλογη και μεροληπτική. «Δε δείχνει ιδιαίτερη ευφυΐα» απάντησε ο αναπληρωτής εκπρόσωπος Τύπου της γερμανικής κυβέρνησης Κρίστοφ Στίγκμανς.

Την ίδια στιγμή, ο συντηρητικός βουλευτής Μάρκους Φέρμπερ, μέλος του CSU, παρακλάδι του CDU στη Βαυαρία, εξήρε το καναδικό παράδειγμα δηλώνοντας ταυτόχρονα υπέρ μίας εναρμόνισης της ευρωπαϊκής πολιτικής για τη μετανάστευση.

«Στον Καναδά είναι πιο προχωρημένοι στο θέμα αυτό και απαιτούν τα παιδιά των μεταναστών να έχουν ποσοστό ευφυΐας μεγαλύτερο από τα παιδιά των Καναδών. Οι ανθρωπιστικοί λόγοι, όπως η επανασύνδεση της οικογένειας των μεταναστών δεν μπορούν πλέον να είναι το μοναδικό κριτήριο», δήλωσε ο Φέρμπερ στην Bild.

Ακολουθώντας το παράδειγμα άλλων ευρωπαϊκών κρατών η Γερμανία επιβάλλει σε τεστ γλώσσας στους μετανάστες που θέλουν να αποκτήσουν τη γερμανική υπηκοότητα, καθώς επίσης και τεστ για να αποδείξουν τις γνώσεις τους σχετικά με το δικαστικό και πολιτικό σύστημα της Γερμανίας, ενώ πρέπει να συμμετέχουν σε μαθήματα πολιτικής αγωγής.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε