Ειδήσεις ΣΕΙΣΜΟΣ· ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ 2017· ΤΖΟΚΕΡ· ΚΑΙΡΟΣ Λιακάδα 32 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το ξυστό θα σώσει το σχολείο;

Το ξυστό θα σώσει το σχολείο;
ΦΩΤΟ EUROKINISSI
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.02.2010 | 16:02
Πρώτη δημοσίευση: 03.02.2010 | 15:51

Οι καθηγητές λυκείου στην Ιταλία στράφηκαν στην θεά τύχη προκειμένου να χρηματοδοτήσουν τις "μαύρες" τρύπες στο ταμείο του σχολείου.

Οι 80 καθηγητές του τεχνικού λυκείου «Αττίλιο Οντέρο», στη Γένοβα έδωσαν από ένα ευρώ ο καθένας για να αγοράσουν πενήντα "ξυστά", με τα οποία ελπίζουν να εξασφαλίσουν όσοσ γίνεται το οικονομικό μέλλον του λυκείου.

Την Τετάρτη μια ειδική «εκλεγμένη επιστροπή» τεσσάρων καθηγητών πήγε στο πιο κοντικό καπνοπωλείο προκειμένου να αγοράσει τα "ξυστά". Το απόγευμα θα κάνουν ειδική συνέλευση όλοι οι καθηγητές για να δουν αν έχουν κερδίσει κάποιο ποσό.

Ο ιταλικός Τύπος κάνει σήμερα λόγο για "έξυπνη πρόκληση", που δείχνει ξεκάθαρα σε ποιά κατάσταση έχει περιέλθει η δημόσια Παιδεία στη χώρα. Η απόφαση για την "χρηματοδότηση μέσω ξυστού" ελήφθη κατά την πρόσφατη συνέλευση όλων των διευθυντών σχολείων της περιφέρειας της Λιγουρίας, της ευρύτερης περιοχής της Γένοβας προκειμένου να βρεθεί μία λύση στην υποχρηματοδότηση των σχολείων.

"Το καθένα από τα λύκειά μας πρέπει να λάβει κρατική επιχορήγηση περίπου 100.000 ευρώ" είπε σε εφημερίδα ο καθηγητής Τζάκομο Μπουονοπάνε.

Εκτός από τους μισθούς των μόνιμων καθηγητών -που καταβάλλονται απευθείας από το Υπουργείο Παιδείας- οι ετήσιες χρηματοδητήσεις χρησιμοποιούνται για την κάλυψη των αναπληρωματικών καθηγητών, την επισκευή των ηλεκτρονικών υπολογιστών, ακόμη και για τα αναλώσιμα του σχολείου, τα μολύβια, τα στυλό ή τη γραφική ύλη.

Να σημειωθεί ότι τα τελευταία τέσσερα χρόνια, το αρμόδιο Υπουργείο κατέβαλε μόνον την προβλεπόμενη ενίσχυση του 2007.

   Διαδώστε αυτό το άρθρο