Τρίτη, 19 Μαρ.
18oC Αθήνα

Το μέγεθος δεν είναι το παν! Μαραθώνιο ζευγάρωμα βραδυπόρων [vid]

Το μέγεθος δεν είναι το παν! Μαραθώνιο ζευγάρωμα βραδυπόρων [vid]

Αποκαλυπτικά τα ευρήματα ερευνητών που μελέτησαν τις εντυπωσιακές συνήθειες ζευγαρώματος 30 ζευγαριών βραδυπόρων και έδωσαν στη δημοσιότητα sex tape των μικροσκποπικών πλασμάτων.

Τα μικροσκοπικά πλάσματα, που είναι γνωστά για την ικανότητά τους να επιβιώνουν στις πιο ακραίες συνθήκες, μπήκαν στο μικροσκόπιο των ερευνητών που θέλησαν να μάθουν περισσότερα για τις ερωτικές επιδόσεις των απόλυτων “survivors”.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν πως επιδίδονται σε ερωτικά παιχνίδια και έχουν εντυπωσιακές αντοχές, λαμβάνοντας μέρος σε μαραθώνιους σεξ που διαρκούν ώρες! Οι ερευνητές από το Senckenberg Museum of Natural History στο Görlitz, στη Γερμανία, ανέλυσαν τις συνήθειες ζευγαρώματος των αμφισεξουαλικών πλασμάτων για να μάθουν πώς αναπαράγονται. Η μελέτη, που αποτελεί την πρώτη λεπτομερή παρατήρηση της ερωτικής συμπεριφοράς των βραδυπόρων, δημοσιεύτηκε στο Zoological Journal.

Οι επιστήμονες παρατήρησαν ότι πριν τα μικροσκοπικά πλάσματα εκσπαρματώσουν και εναποθέσουν τα αυγά τους, το ζευγάρι αγκαλιάστηκε σε μια “αμοιβαία διέγερση”. Τότε το αρσενικό εκσπερματώνει στο εξωτερικό στρώμα του θηλυκού και γεννιούνται τα αυγά. Ενώ αυτό επιβεβαιώνει πως η γονιμοποίηση συμβαίνει έξω από το σώμα του θηλυκού, οι επιστήμονες λένε πως δεν είναι εντελώς σαφές πώς φτάνει το σπέρμα στα αυγά.

Σε ορισμένες περιπτώσεις δεν έλαβε χώρα ζευγάρωμα και τα θηλυκά απορρόφησαν τα αυγά τους. Οι επιστήμονες σημειώνουν ότι σε αντίθεση με τους ανθρώπους, το αρσενικό μικροσκοπικό πλάσμα μπορεί να εκσπερματίσει αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της πολύωρης ερωτικής συνεύρεσης.

 

 

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε