Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Το μήνυμα του Πάπα Φραγκίσκου υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας

Στο πρώτο μήνυμά του το νέο έτος, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε σήμερα τους ανθρώπους να καταπολεμήσουν τον “χείμαρρο” της δυστυχίας, της αδικίας και της βίας στον κόσμο υπερνικώντας την αδιαφορία για τους πολλούς που υποφέρουν.

Τα μέτρα ασφαλείας ήταν αυστηρά. Η αστυνομία ήλεγχε τις τσάντες αρκετά οικοδομικά τετράγωνα μακριά από την πλατεία του Αγίου Πέτρου. Περίπου 10.000 επισκέπτες πέρασαν από επιπλέον ελέγχους, με σκανάρισμα όπως στα αεροδρόμια, προκειμένου να εισέλθουν στη βασιλική του Αγίου Πέτρου και να ακούσουν τον Φραγκίσκο να τελεί την εορταστική λειτουργία.

“Ρωτάμε για πόσο καιρό το ανθρώπινο κακό θα συνεχίσει να σπέρνει βία κα μίσος στον κόσμο μας, να θερίζει αθώα θύματα… παρακολουθούμε ορδές ανδρών, γυναικών και παιδιών να φεύγουν για να γλιτώσουν από τον πόλεμο, την πείνα και τις διώξεις, να είναι έτοιμοι να διακινδυνεύσουν τη ζωή τους απλώς για να βρουν τον σεβασμό των βασικών δικαιωμάτων τους”, είπε ο πάπας.

Στο κήρυγμά του κάλεσε τους ανθρώπους να υπερνικήσουν αυτό που αποκάλεσε “χείμαρρο δυστυχίας” “οικοδομώντας έναν πιο δίκαιο και αδελφικό κόσμο, έναν κόσμο στον οποίο κάθε πρόσωπο και κάθε δημιούργημα θα μπορεί να κατοικεί εν ειρήνη, στην αρμονία της αρχικής δημιουργίας του Θεού”.

Ο 79χρονος πάπας φαινόταν και ακουγόταν καλά στην υγεία του αν και έχει κάνει πολλές δημόσιες εμφανίσεις κατά την περίοδο των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Κάλεσε όλους, την ημέρα κατά την οποία τα 1,2 δισεκατομμύρια μέλη της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας γιορτάζουν την Παγκόσμια Ημέρα της Ειρήνης, να “αφήσουμε τους εαυτούς μας να ξαναγεννηθούν, να υπερνικήσουν την αδιαφορία που εμποδίζει την αλληλεγγύη και να αφήσουμε πίσω την ψεύτικη ουδετερότητα που εμποδίζει το μοίρασμα”.
 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε