Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

“Το παιδί μου κάηκε για να φωτίσει τον κόσμο”

Η μητέρα του Μοχάμεντ Μπουαζίζι, του νεαρού Τυνήσιου που αυτοπυρπολήθηκε στις 17 Δεκεμβρίου, σε μία πράξη που απετέλεσε το ορόσημο για την έναρξη των λαϊκών κινητοποιήσεων που προκάλεσαν την πτώση του προέδρου Μπεν Άλι, δηλώνει πως είναι υπερήφανη.

Σε συνέντευξή της, που φιλοξενείται σήμερα στις σελίδες της βρετανικής εφημερίδας Σαν, η Μανούμπια Μπουζίζι εξηγεί πως «όνειρο του γιού της είναι να μπορέσει να πληρώσει τις σπουδές για τους αδελφούς και τις αδελφές του. Για την εκπαίδευση που αυτός δεν ευτύχησε να έχει. Δεν ήθελε αυτοί να υποφέρουν όπως κι αυτός από τη φτώχεια».

«Ήμουν πολύ υπερήφανη για τον γιό μου και τώρα είμαι ακόμη πιο υπερήφανη. Ο Μοχάμεντ ρίχθηκε στη φωτιά, μεταλαμπάδευσε αυτή τη φωτιά, αυτή τη φλόγα, σε ολόκληρο τον αραβικό κόσμο», προσθέτει η μητέρα του.

«Ο Μοχάμεντ είναι η φλόγα που φωτίζει το έθνος μας και ολόκληρο τον κόσμο», τονίζει.

Η λαϊκή εξέγερση στην Τυνησία κατά του προέδρου Ζιν Ελ Αμπεντίν Μπεν Άλι ξεκίνησε στις 17 Δεκεμβρίου, μετά την αυτοπυρπόληση του Μπουαζίζι, ενός νεαρού οπωροπώλη από την πόλη Σίντι Μπούζι, ο οποίος είχε αγανακτήσει από τους επανειλημμένους εξευτελισμούς του από την αστυνομία.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε