Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Η φωτογραφία που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς!

ΠΗΓΗ: FACEBOOK
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Οι σύγχρονοι ρυθμοί μας βρίσκουν “κολλημένους” μπροστά από μια οθόνη. Είτε αυτή είναι του υπολογιστή είτε του κινητού μας. Τι μπορεί όμως να συμβαίνει γύρω μας εκείνες τις στιγμές; Τι είναι τελικά αυτό που χάνουμε;

Η Brandie Wood αποφάσισε να κάνει ένα πείραμα μέσα στο ίδιο της το σπίτι. “Κάθισα σε μια γωνία του δωματίου και παρατηρούσα τα δίδυμα αγόρια μου να παίζουν. Παρατήρησα πόσες φορές γύρισαν να με κοιτάξουν για διάφορους λόγους. 28 φορές γύρισαν για να δουν αν βλέπω τα κόλπα τους, για να δουν αν εγκρίνω ή όχι αυτά που κάνουν και να παρατηρήσουν τις αντιδράσεις μου. Δεν μπόρεσα να μην αναρωτηθώ τι μήνυμα θα τους περνούσα αν με έβλεπαν να έχω αφοσιωθεί σε μια οθόνη. 28 φορές οι άγγελοί μου θα είχαν αναρωτηθεί αν το ίντερνετ είναι πιο σημαντικό από αυτούς… 28 φορές οι αγάπες μου θα είχαν αναρωτηθεί αν είναι μόνοι συναισθηματικά. 28 φορές τα παιδιά μου θα είχαν πιστέψει ότι το να είμαι online είναι αυτό που πραγματικά έχει σημασία”.

Η νεαρή μητέρα αποφάσισε να μοιραστεί τα αποτελέσματα του πειράματός της στο Facebook, καλώντας τους γονείς να μην είναι τόσο απασχολημένοι με τα social media. “Ποτέ δεν ξέρεις ποιος παρακολουθεί και τι μήνυμα στέλνεις”. Έκανε έτσι έκκληση στους γονείς να μειώσουν τη χρήση της τεχνολογίας και να περάσουν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους. Το μήνυμα της Brandie από την Καλιφόρνια γνώρισε μεγάλη ανταπόκριση, με περισσότερους από 70.000 χρήστες του διαδικτύου να έχουν κοινοποιήσει την ανάρτησή της.

 

Today I did an experiment, I watched my boys play. As I sat quietly in the corner of the room I tallied how many times…

Posted by Brandie Wood on Monday, 2 November 2015

 

“Η επόμενη γενιά βασίζεται σε εμάς να τους διδάξουμε πως να είναι ενήλικες. Μην είστε τόσο απασχολημένοι με τα social media”, σημείωσε. Αφού η ανάρτησή της έγινε viral, η Brandie χάρηκε που το μήνυμά της έχει αγγίξει τόσους πολλούς ανθρώπους. “Έχουμε τη δύναμη να αλλάξουμε τα πράγματα”, σημείωσε μιλώντας στη Huffington Post.

Πηγή: Independent

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε