Τρίτη, 16 Απρ.
23oC Αθήνα

Το προφίλ του επίδοξου τρομοκράτη

Ο επίδοξος τρομοκράτης με την μητέρα του. ΦΩΤΟ REUTERS

O 23χρονος Νιγηριανός είχε όλο τον κόσμο στα πόδια του.

Καλοαναθρεμμένος γιός πρώην υπουργού και τραπεζίτη, σπούδασε σε ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια της Βρετανίας και έμενε σε διαμέρισμα αξίας 2 εκατομμυρίων στερλινών!

Ο πατέρας του, Ουμάρου Αμπτουλμουταλάμ είναι ο πρώην υπουργός Οικονομικών της Νιγηρίας και αποσύρθηκε μόλις τον προηγούμενο μήνα από πρόεδρο της First Bank of Nigeria, ωστόσο παραμένει στα διοικητικά συμβούλια πολλών εταιρειών, ενώ θεωρείται εξέχουσα προσωπικότητα σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. 

Ο Φαμπρίτσιο Καβάλο Μαρινκόλα 22 ετών ήταν συμφοιτητής του 23χρονου βομβιστή με το ψευδώνυμο Biggie και λέει οτι ποτέ δεν είχε δείξει οτι ασπάζεται τις ιδέες της Αλ Κάϊντα. Δεν ήταν από τους καλούς φοιτητές, έκανε πάντα το ελάχιστο σε σχέση με τις εργασίες του και πολλές φορές εγκατέλειπε τις ομάδες μελέτης για να πάει να προσευχηθεί. Ήταν πολύ ήσυχος, καθόλου κοινωνικός, ούτε καν ένα κορίτσι δεν είχε εμφανίσει, λέει ο συμφοιτητής του.

Ο Νιγηριανός που κατηγορείται για απόπειρα αντίναξης αμερικανικού αεροσκάφους το οποίο είχε απογειωθεί από το Αμστερνταμ για το Ντιτρόιτ, ζούσε εκτός Νιγηρίας για ένα διάστημα και επέστρεψε στην πατρίδα του μόλις μια ημέρα πριν από την απόπειρα, ανακοίνωσε σήμερα η νιγηριανή κυβέρνηση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε