Πέμπτη, 25 Απρ.
22oC Αθήνα

Το προφητικό τελευταίο βιντεοκλίπ του David Bowie

Το προφητικό τελευταίο βιντεοκλίπ του David Bowie

Έδινε σιωπηλά τους τελευταίους 18 μήνες την προσωπική του μάχη με τον καρκίνο. Λίγες ημέρες πριν νικηθεί, κυκλοφόρησε το τελευταίο προφητικό βιντεοκλίπ του David Bowie “Lazarus”.

Το αποτέλεσμα φαίνεται να προετοίμαζε τους θαυμαστές του για τον επικείμενο θάνατό του. “Κοιτάξτε εδώ, είμαι στον παράδεισο. Έχω σημάδια που δεν φαίνονται” είναι οι πρώτοι στίχοι του τραγουδιού από το τελευταίο του άλμπουμ “Blackstar”.

Η ασθένεια φαίνεται πως είχε καταβάλει τον θρύλο της μουσικής που έφυγε από τη ζωή στα 69 του χρόνια. Το βίντεο που σκηνοθέτησε ο Σουηδός Johan Renck που βρίσκεται πίσω από το Breaking Bad και το The Walking Dead, ξεκινά με τον David Bowie να βγαίνει από την ντουλάπα ενός σκοτεινού νοσοκομείου και να παγιδεύεται σε εφιάλτη. Ξαπλωμένος σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου τραγουδά τους στίχους του προφητικού τραγουδιού, ενώ τα μάτια του, που απεικονίζονται με κουμπιά, είναι δεμένα με επιδέσμους. “Δεν έχω τίποτα να χάσω… Θα είμαι ελεύθερος. Δεν μοιάζει σαν να είμαι εγώ;”. Στο τέλος του βιντεοκλίπ φαίνεται να χάνεται μπαίνοντας σε μια ντουλάπα. Το άλμπουμ, όπως σχολίασε ο παραγωγός Tony Visconti, ήταν το αποχαιρετιστήριο δώρο του στον κόσμο, καθώς εδώ και έναν χρόνο γνώριζε πως πεθαίνει. “Πάντα έκανε ό,τι ήθελε να κάνει. Και ήθελε να το κάνει με τον δικό του τρόπο και ήθελε να το κάνει με τον καλύτερο τρόπο. Ο θάνατός του δεν ήταν διαφορετικός από τη ζωή του. Ένα έργο τέχνης. Έκανε το Blackstar για εμάς. Το αποχαιρετιστήριο δώρο του. Ήξερα ένα χρόνο πως έτσι θα έρχονταν τα πράγματα. Δεν ήμουν όμως προετοιμασμένος για αυτό. Ήταν ένας εξαιρετικός άντρας, γεμάτος αγάπη και ζωή. Θα είναι για πάντα μαζί μας”.

Το 25ο άλμπουμ του “Blackstar”, το μοναδικό που δεν έχει φωτογραφία του στο εξώφυλλο αλλά ένα μαύρο αστέρι, ηχογραφήθηκε ενώ ο David Bowie ήταν βαριά άρρωστος και κυκλοφόρησε την περασμένη Παρασκευή στα 69α γενέθλιά του. Έκανε σπάνιες εμφανίσεις τους τελευταίους μήνες, και τελευταία πήγε στην πρεμιέρα του μιούζικαλ “Lazarus” στη Νέα Υόρκη που βασίζεται στα τραγούδια του.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε