Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

Το πρώην “δεξί χέρι” του Τραμπ είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν… τον Γκιουλέν

Το πρώην “δεξί χέρι” του Τραμπ είχε υποσχεθεί στον Ερντογάν… τον Γκιουλέν

Μία απίστευτη αποκάλυψη κάνει η Wall Street Journal. Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο πρώην σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου και δεξί χέρι του Τραμπ, Μαικλ Φλιν, είχε υποσχεθεί σε Τούρκους αξιωματουχους, ότι θα παραδώσει στην Τουρκία τον Ιμάμη Γκιουλέν.

Ο Φλιν είχε συναντηθεί με τους Τούρκους αξιωματούχους προεκλογικά και φέρεται να τους υποσχόταν το πρόσωπο που θέλει απεγνωσμένα ο Ερντογάν. Ο Γκιουλέν, σύμφωνα με τον Ερντογάν, κρύβεται πίσω από το αποτυχημένο πραξικόπημα του περασμένου Ιουλίου και η Τουρκία έχει ζητήσει πάρα πολλές φορές την έκδοση του, κάτι που μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί.

Η εφημερίδα επικαλείται στελέχη της εκστρατείας Τραμπ, που παραβρέθηκαν στην συνάντηση. Ο ένας από αυτούς είναι ο πρώην διευθυντής της CIA Τζέιμς Γούλσι. Να σημειωθεί ωστόσο ότι ο Φλιν δεν είναι η πρώτη φορά που εμπλέκεται σε σκάνδαλο, αφού είχε πληρωθεί με 530.000 δολάρια από την τουρκική κυβέρνηση, για να λειτουργήσει υπέρ της.

Μάλιστα, είχε γράψει και πληρωμένο άρθρο σε αμερικανική εφημερίδα, με το οποίο εκθείαζε τη στρατηγική σημασία της Τουρκίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε