Τετάρτη, 24 Απρ.
18oC Αθήνα

Το πρώτο… αίμα του Brexit! Εγκαταλείπει τη Βρετανία η Airbus;

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Προβληματισμό σχετικά με το μέλλον του Ομίλου Airbus στην Μ. Βρετανία εκφράζει ο επικεφαλής της εταρείας, που δηλώνει έκπληκτος από την ψήφο των Βρετανών.

Ο επικεφαλής της ευρωπαϊκού τμήματος του Ομίλου Airbus, δήλωσε πως η απόφαση των Βρετανών ψηφοφόρων να αποχωρήσουν από την ΕΕ ήταν έκπληξη για την Βρετανία, όμως ελπίζει πως η χώρα θα παραμείνει ανταγωνιστική.
“Ο κόσμος δεν θα παραμείνει αδρανής, ούτε η Ευρώπη” τόνισε ο διευθύνων σύμβουλος του Ομίλου Τομ Έντερς, σε μια δήλωση που δόθηκε στη δημοσιότητα.

“Ελπίζω το διαζύγιο να προχωρήσει με προτεραιότητα την ελαχιστοποίηση της οικονομικής ζημιάς σε όσους επηρεάζονται από το Brexit. Η Βρετανία θα υποφέρει όμως είμαι σίγουρος ότι θα επικεντρωθεί ακόμα περισσότερο στην ανταγωνιστικότητα της οικονομίας της σε σχέση με την ΕΕ αλλά και ολόκληρο τον κόσμο”.
Η Airbus που ιδρύθηκε το 1970 δραστηριοποιείται στη Βρετανία, τη Γαλλία, την Γερμανία και την Ισπανία ενώ κομμάτι της παραγωγής της βρίσκεται στη Μεγάλη Βρετανία όπου ο Όμιλος απασχολεί 15 χιλιάδες ανθρώπους.

Με τις βασικές αποφάσεις για τις επενδύσεις της εταιρείας να είναι προειλημμένες για τα επόμενα 10 με 15 χρόνια, η Airbus τονίζει ότι η δραστηριότητά της στο Ηνωμένο Βασίλειο δεν πρόκειται να επηρεαστεί άμεσα, όμως προειδοποιεί ότι αυτό θα μπορούσε να αλλάξει μακροπρόθεσμα.

Όπως τονίζει ο επικεφαλής της εταιρείας, ο οποίος ήταν και από τα πρώτα γνωστά ονόματα που πήραν θέση υπέρ της παραμονής “φυσικά θα ξαναδούμε την στρατηγική επενδύσεών μας στη Μεγάλη Βρετανία, όπως θα το κάνει και ο καθένας”.

ΠΗΓΗ: Reuters

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε