Ειδήσεις ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ ΑΘΗΝΑ· ΟΑΕΔ Συννεφιά 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το πρώτο βίντεο με τους θαμμένους ανθρακωρύχους – Περιμένουν την “απελευθέρωση”

Το πρώτο βίντεο με τους θαμμένους ανθρακωρύχους – Περιμένουν την “απελευθέρωση”
REUTERS
Διαδώστε αυτό το άρθρο
Τελευταία ενημέρωση: 27.08.2010 | 08:20
Πρώτη δημοσίευση: 27.08.2010 | 08:20

Η Χιλιανή τηλεόραση παρουσίασε βίντεο της ομάδας των 33 παγιδευμένων ανθρακωρύχων, που τους δείχνει οργανωμένους και χαλαρούς. Θα αναγκαστούν να μείνουν “θαμμένοι” για μήνες. ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Η Χιλιανή τηλεόραση μετέδωσε χθες το βράδυ τις πρώτες εικόνες της ομάδας των 33 ανθρακωρύχων που έχουν παγιδευτεί σε ένα ορυχείο, δείχνοντάς τους οργανωμένους και χαλαρούς, να εξηγούν το πως έχουν οργανώσει τη ζωή τους σε βάθος 700 μέτρων κάτω από την επιφάνεια της γης.
 
Η δημόσια τηλεόραση TVN μετέδωσε σύντομα αποσπάσματα από ένα βίντεο, συνολικής διάρκειας 45 λεπτών, που έχει ήδη παρουσιαστεί στις οικογένειες των 33 ανθρακωρύχων, οι οποίοι έχουν παγιδευτεί εδώ και τρεις εβδομάδες, μετά από μια κατάρρευση υπόγειων στοών στις 5 Αυγούστου, στο ορυχείο χαλκού Σαν Χοσέ στη βόρεια Χιλή.
 
 
"Εδώ τα έχουμε οργανώσει όλα καλά", δήλωσε ένας γενειοφόρος ανθρακωρύχος, δείχνοντας μια πολύ φροντισμένη γωνιά. "Εδώ είναι η γωνιά όπου ψυχαγωγούμαστε, όπου έχουμε μια συνάντηση κάθε μέρα, όπου σχεδιάζουμε. Εδώ είναι το μέρος όπου προσευχόμαστε", πρόσθεσε.
 
Αρκετοί ανθρακωρύχοι χαιρετούν την κάμερα. Τα αποσπάσματα που μεταδόθηκαν δείχνουν περίπου δέκα άνδρες.
 
Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες της ομάδας των ανθρακωρύχων , που γυρίστηκαν με τη χρήση μικρο-κάμερας που τους εστάλη με μια από τις ειδικές βολίδες που χρησιμοποπιούνται για τον ανεφοδιασμό τους, μετά την πρώτη τους επαφή με τις ομάδες των διασωστών, την Κυριακή.
 
Οι επιχειρήσεις διάσωσης των 33 ανδρών θα χρειαστούν από τρεις έως τέσσερις μήνες, σύμφωνα με τις αρχές.

Tags:

   Διαδώστε αυτό το άρθρο