Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι διεκδικεί χωριό της Σλοβενίας

Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι διεκδικεί χωριό της Σλοβενίας

Μέλη τουριστικού συλλόγου σε χωριό της Σλοβενίας έφτιαξαν γιγάντιο χριστουγεννιάτικο στεφάνι με διάμετρο 100 μέτρων και φιλοδοξούν να κατακτήσουν μία θέση στο βιβλίο Γκίνες καταρρίπτοντας το προηγούμενο ρεκόρ με διαφορά 15 μέτρων.

Το στεφάνι, που ζυγίζει 13,5 τόνους και έχει περίμετρο 316 μέτρων, έχει τοποθετηθεί σε λιβάδι στο χωριό Βολίτσινα έξω από την πόλη Μάριμπορ, στο βορειανατολικό τμήμα της χώρας.

Το πελώριο χριστουγεννιάτικο στολίδι είναι φτιαγμένο από ξύλο ερυθρελάτης, από κυπαρίσσι και αμπέλι, δήλωσε στο σλοβενικό πρακτορείο ειδήσεων STA ο επικεφαλής του τουριστικού συλλόγου Γιόζεφ Βόγκριν.

 Όπως εξήγησε, για να ολοκληρωθεί το έργο ένωσαν τις δυνάμεις τους 40 μέλη του συλλόγου μαζί με τις οικογένειες και τους φίλους τους για περισσότερους από δύο μήνες.
 
Ο ίδιος σύλλογος “κυνηγά” για δεύτερη φορά ένα ρεκόρ στο βιβλίο Γκίνες, καθώς έχει ήδη κατακτήσει το ρεκόρ για το μεγαλύτερο πασχαλινό πακέτο στον κόσμο.

Το ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χριστουγεννιάτικο στεφάνι κατέχει η πόλη Μπελμόντ του Καναδά με ένα στολίδι διαμέτρου 76,6 μέτρων, που κατασκευάστηκε το Μάιο του 2008.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Το 10ο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών Κινουμένων Σχεδίων “Animateka” άρχισε στη Λιουμπλιάνα

Σλοβενία: Ύφεση με σημάδια ανάκαμψης το γ’ 3μηνο του 2013

Μόλις το 25,1% των Σλοβένων στηρίζει την κυβέρνηση συνασπισμού

Μνημείο για τα θύματα τροχαίων δυστυχημάτων αναγέρθηκε στη Λιουμπλιάνα

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε