Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Το… ρίχνουν στη φιλανθρωπία Γκέιτς και Μπάφετ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες σκοπεύουν να δωρίσουν οι δυο πλουσιότεροι Αμερικανοί, Μπιλ Γκέιτς και ο Ουόρεν Μπάφετ.

Και όχι μόνο αυτό, αλλά θα επιχειρήσουν να πείσουν κι άλλους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους να κάνουν το ίδιο.

Σε άρθρο τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό Fortune, οι Γκέιτς και Μπάφερ – ο δεύτερος και ο τρίτος πιο πλούσιος άνθρωπος του κόσμου σύμφωνα με το Forbes δηλαδή- αποκαλύπτουν ότι η… ιδέα να δώσουν τη μισή τους περιουσία για φιλανθρωπίες «γεννήθηκε» κατά τη διάρκεια δείπνου που είχε οργανωθεί τον Μάιο του 2009 στη Νέα Υόρκη, παρουσία του δήμαρχος της πόλης Μάικλ Μπλούμπεργκ και της Όπρα Γουΐνφρεϊ.

Ήδη ενεργά εμπλεκόμενος στα έργα της φιλανθρωπίας, μέσω του Ιδρύματος Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς, ο ιδρυτής της Microsoft προτείνει το ποσοστό του 50% να είναι μόνον το «πλατύσκαλο».

Από την πλευρά του, ο 79χρονος Μπάφετ-του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 47 δισ. δολάρια-υποσχέθηκε πως θα διαθέσει το «99% του κεφαλαίου του για φιλανθρωπικά έργα, είτε εν ζωή, είτε μετά θάνατον». Αφού συζήτησε με τους οικείους του, ο επενδυτής αποφάσισε να «κρατήσουν ό,τι χρειάζονται και να δωρίσουν τα υπόλοιπα για να καλυφθούν οι ανάγκες της κοινωνίας».

Το Fortune αποκαλύπτει πως και άλλα ζευγάρια εκατομμυριούχου έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα των Γκέιτς και Μπάφετ. Ο συνιδρυτής της μεσιτικής εταιρείας Kaufman & Broad Έλι Μπρόαντ και η σύζυγός του Έντι, ή ο πρώην επικεφαλής της Cisco Τζον Μόργκριντζ και η σύζυγός του Τάσια, έχουν υποσχεθεί επίσης να δωρίσουν τη μισή τους περιουσία σε αγαθοεργίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε