Τρίτη, 16 Απρ.
19oC Αθήνα

Το σάουντρακ του Τιτανικού έπαιζε στο εστιατόριο του κρουαζιερόπλοιου

Να το πει κανείς τραγική ειρωνεία; Να το πει κανείς κακογουστιά; Πάντως σύμφωνα με 2 ελβετούς επιβάτες που μίλσαν στην εφημερίδα La Tribune de Geneve την ώρα που το πλοίο προσάραξε στο εστιατόριο έπαιζε το “My heart will go on” που τραγουδούσε η Celine Dion, στην ταινία Τιτανικός.

“Αυτό έκανε πιο ρεαλιστικό τον Τιτανικό που ζούσαμε”, είπε ο Yannick Sgaga, ένας επιζών του ναυαγίου ο οποίος μεταφέρθηκε μετά από τα απίστευτα παρατράγουδα σώος στην στεριά με τον αδερφό του Kevin.

Υπάρχουν κι άλλοι επιζώντες;

Εντωμεταξύ, ξανάρχισαν, νωρις το απόγευμα οι προσπάθειες σπηλαιολόγων και πυροσβεστών, για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων στο εσωτερικό του κρουαζιερόπλοιου Concordia.

Η θαλασσοταραχή, αργά σήμερα το πρωί, είχε προκαλέσει ελαφρά μετακίνηση του πλοίου και, κατά συνέπεια, οι ιταλικές αρχές είχαν αποφασίσει την προσωρινή διακοπή των επιχειρήσεων για την προστασία της ακεραιότητας των διασωστών.

Το Concordia είχε μετακινηθεί κατά εννέα πόντους κάθετα και ενάμιση πόντο οριζόντια.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, στο μεταξύ, αναφερόμενα σε πηγές της γερμανικής κυβέρνησης, μεταδίδουν ότι στην λίστα των αγνοουμένων, φέρονται να συμπεριλαμβάνονται και τουλάχιστον δέκα γερμανοί πολίτες.

Αυτό που φοβούνται οι υπεύθυνοι των επιχειρήσεων διάσωσης, είναι ότι αν δεν βελτιωθούν, σταθερά, οι καιρικές συνθήκες, το κρουαζιερόπλοιο , το οποίο έχει ακουμπήσει σε “σκαλί” από βράχια, στα 30 μέτρα βάθους, μπορεί να “γλιστρήσει” πολύ πιο κάτω, στα 70 μέτρα και να βυθιστεί εντελώς.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θα κηρυχθεί η περιοχή του ναυαγίου

   Ο ιταλός υπουργός περιβάλλοντος Κοράντο Κλίνι ανακοίνωσε σήμερα ότι θα κηρύξει σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την περιοχή όπου σημειώθηκε το ναυάγιο του κρουαζιερόπλοιου Concordia, ώστε να αποδεσμευθούν κρατικά κονδύλια για την αποφυγή μίας περιβαλλοντικής καταστροφής.

    Ο Κλίνι δήλωσε ότι από το κρουαζιερόλποιο έχουν αρχίσει να διαρρέουν υγρά, αλλά δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν πρόκειται για καύσιμα, ενώ πρόσθεσε ότι θα τοποθετηθούν προστατευτικά πετάσματα.

    “Συνεχίζεται η παρακολούθηση, ώστε να λάβουμε τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή των περιβαλλοντικών κινδύνων”, επεσήμανε ο Κλίνι.

    Σύμφωνα με πηγές της ιταλικής ακτοφυλακής, οι ειδικοί που βρέθηκαν με ελικόπτερα πάνω από το σημείο του ναυαγίου του κρουαζιερόπλοιου Concordia, παρατήρησαν ότι γύρω από το πλοίο, έχουν αρχίσει να δημιουργούνται κηλίδες πετρελαίου περιορισμένης έκτασης.

Το ιταλικό πολεμικό ναυτικό έχει χαρτογραφήσει τους ύφαλους

Χάρτες ναυσιπλοΐας, που εξασφάλισε το Γερμανικό πρακτορείο, δείχνουν ότι οι ύφαλοι, στους οποίους προσέκρουσε το κρουαζιερόπλοιο Costa Concordia είναι με ευκρινή τρόπο χαρτογραφημένοι.

    –Οι χάρτες, που εκδίδει το Ινστιτούτο του Πολεμικού Ναυτικού της Ιταλίας, με έδρα τη Γένοβα, απεικονίζουν αρκετούς μικρούς ύφαλους γύρω από μια ομάδα μεγαλύτερων ύφαλων, κοντά στο νησί Τζίλιο (ή Λε Σκόλε).

    Αντίθετα, ο καπετάνιος του τεράστιου κρουαζιερόπλοιου που καθελκύστηκε μέσα στο 2006, ο Φρανσέσκο Σετίνο, υποστήριξε μιλώντας στα ιταλικά μμε ότι, “οι ύφαλοι στην περιοχή του ναυαγίου δεν είναι χαρτογραφημένοι”.

    Τον ισχυρισμό του καπετάνιου αντέκρουσε όμως ήδη ο δημόσιος κατήγορος, που επιφορτίστηκε με τη διαλεύκανση των συνθηκών του ναυάγιου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

«Αντονέλο, έλα να δεις, είμαστε πολύ κοντά στο Τζίλιο» είπε ο καπετάνιος πριν ρίξει το Costa Concordia στα βράχια

Βίντεο ντοκουμέντο από το ναυάγιο στην Ιταλία – Το πλήρωμα φορούσε σωσίβια, οι επιβάτες όχι!

Το status στο Facebook της έσωσε τη ζωή – Ιστορίες επιζώντων από το ναυάγιο της Ιταλίας


Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε