Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων από την NSA στο επίκεντρο της Μπούντεσταγκ

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Το θέμα των παρακολουθήσεων της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφάλειας των ΗΠΑ (NSA) επί γερμανικού εδάφους και τις πιθανές επιπτώσεις της στις γερμανοαμερικανικές σχέσεις διερευνά σήμερα το ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο (Μπούντεσταγκ) στην Γερμανία.

Στο πλαίσιο της ίδιας συνεδρίασης θα συζητηθεί ακόμη το ενδεχόμενο παροχής ασύλου στο πρώην στέλεχος της Υπηρεσίας Έντουαρντ Σνόουντεν προκειμένου να μεταβεί στην Γερμανία για να καταθέσει. Μέχρι τώρα η κυβέρνηση απορρίπτει την προοπτική, ενώ υπέρ της παροχής ασύλου έχουν τοποθετηθεί οι Πράσινοι.

Το Πανεπιστήμιο του Ροστόκ σχεδιάζει να τιμήσει τον Σνόουντεν αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο διδάκτορα

Την ίδια ώρα το Πανεπιστήμιο του Ροστόκ σχεδιάζει να τιμήσει τον Σνόουντεν αναγορεύοντάς τον σε επίτιμο διδάκτορα: «Του οφείλουμε να μην τον ξεχάσουμε ενώ βρίσκεται στην Μόσχα, καθώς αφιέρωσε τον εαυτό του στην αποκάλυψη της αλήθειας», δήλωσε ο Πρύτανης του Τμήματος Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Γιούργκεν Βεσνιέρσκι και πρόσθεσε: «Είμαστε εντυπωσιασμένοι από το πολιτικό του θάρρος και την ‘ανυπακοή’ του. Το ηθικό θάρρος αποτελεί κεντρικό θέμα της έρευνας και της διδασκαλίας των κοινωνικών και ανθρωπιστικών επιστημών».

Κατά το παρελθόν το Πανεπιστήμιο έχει τιμήσει τον Αλβέρτο Αϊνστάιν και τον σημερινό Ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αμερικάνοι και Ευρωπαίοι πολίτες ανησυχούν για τις παρακολουθήσεις

Η Apple αποκαλύπτει ποιες κυβερνήσεις ζήτησαν στοιχεία και προσωπικά δεδομένα χρηστών

“Ο Σνόουντεν είναι ελεύθερος να μιλήσει στους Γερμανούς για τις παρακολουθήσεις”

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε