Ειδήσεις SURVIVOR· ΤΖΟΚΕΡ· ΣΕΙΣΜΟΣ· ΚΑΙΡΟΣ· ΤΖΟΚΕΡ ΚΛΗΡΩΣΗ Λιακάδα 15 Αθήνα ΚΑΙΡΟΣ

Το sms έγινε 20 ετών! Τι έλεγε το πρώτο γραπτό μήνυμα σε κινητό ever;

Το sms έγινε 20 ετών! Τι έλεγε το πρώτο γραπτό μήνυμα σε κινητό ever;
Διαδώστε αυτό το άρθρο

 

Επιλογή κατηγορίας

Τελευταία ενημέρωση: 03.12.2012 | 15:48

Σαν σήμερα πριν 20 χρόνια γεννήθηκε το SMS. Το γραπτό μήνυμα από ένα κινητό ή έναν υπολογιστή σε άλλο δηλαδή. Γεννήθηκε τυχαία αλλά έγινε... απαραίτητο!

Ήταν 3 Δεκεμβρίου 1992, όταν σε μια μικρή πόλη στην επαρχία της Αγγλίας, το Νιούμπερι, ο προγραμματιστής της εταιρείας Sema, Νιλ Πάπγουορθ απέστειλε το πρώτο γραπτό μήνυμα από έναν ηλεκτρονικό υπολογιστή σε ένα κινητό τηλέφωνο.

Αποδέκτης ήταν ένας στενός του φίλος, ο Ρίτσαρντ Τζάρβις, υπάλληλος σε εταιρεία κινητής τηλεφωνίας. Το μήνυμα έλεγε απλά «Καλά Χριστούγεννα». Κανένας από τους δύο δεν μπορούσε να φανταστεί την εξέλιξη που θα είχε το γραπτό μήνυμα στα κινητά τηλέφωνα την επόμενη 20ετία.

Σήμερα, υπολογίζεται ότι τα άτομα ηλικίας 18 με 25 ετών ανταλλάσσουν περισσότερα από 130 γραπτά μηνύματα κάθε εβδομάδα. Σχεδόν 3,7 δισ. άνθρωποι - το 78% των κατόχων συσκευών κινητής τηλεφωνίας - επικοινωνούν καθημερινά μέσω γραπτών μηνυμάτων.

Η σύντομη υπηρεσία μηνυμάτων (Short Message Service=sms) αποτελεί ίσως τον πιο φθηνό και συνάμα γρήγορο και αποτελεσματικό τρόπο επικοινωνίας. Άλλωστε, μόνο τυχαίο δεν είναι το γεγονός ότι σε παγκόσμια κλίμα αποστέλλονται ετησίως περίπου 8 τρισ. sms.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ιωάννινα: Παπάς διέκοψε τη Θεία Λειτουργία για να μιλήσει στο κινητό!

Κόψτε το κάπνισμα με... sms

Εντολή στο κινητό με ένα βλέμμα
   Διαδώστε αυτό το άρθρο