Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Το σχέδιο του Ομπάμα για τους δανειολήπτες

Το σχέδιο του Ομπάμα για τους δανειολήπτες

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα κάλεσε τους Αμερικανούς πολίτες να πιέσουν το Κογκρέσο προκειμένου να υιοθετήσει το σχέδιο βοήθειας προς τους δανειολήπτες στεγαστικών δανείων οι οποίοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα.

 Ο Αμερικανός πρόεδρος είχε προτείνει αυτό το σχέδιο τον περασμένο Φεβρουάριο, με το σκεπτικό ότι θα βοηθήσει τις οικογένειες και τη μεσαία τάξη.

“Εμφανιστείτε στο Καπιτώλιο και πείτε τους ότι καλά θα κάνουν να στρωθούν στη δουλειά. Κάντε όλοι ότι μπορείτε για να αναλάβετε τις ευθύνες σας. Και πείτε στο Κογκρέσο να κάνει το ίδιο”, τόνισε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική ομιλία του.

Με την πρόταση του Μπαράκ Ομπάμα οι δανειολήπτες θα μπορούν να εξοικονομήσουν έως και 3.000 δολάρια κατ’ έτος, χάρη στα μειωμένα επιτόκια. Για να χρηματοδοτήσει το σχέδιό του ο πρόεδρος είχε προτείνει να επιβληθεί “ένας μικρός φόρος στις μεγάλες τράπεζες”. Ωστόσο το σχέδιο δεν τέθηκε ποτέ σε ψηφοφορία στο Κογκρέσο. Από το 2011 οι Ρεπουμπλικάνοι έχουν την πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων και κατά συνέπεια έχουν και τον τελευταίο λόγο σε ότι αφορά τις δημοσιονομικές αποφάσεις.

Η κατασκευαστική αγορά είναι σε πορεία “ίασης” όμως θα χρειαστεί αρκετός χρόνος μέχρις ότου ο τομέας να καταστεί και πάλι υγιής, εκτίμησε ο Ομπάμα ο οποίος υποστηρίζει ότι το σχέδιό του θα βοηθούσε την οικονομική ανάπτυξη και την αγορά εργασίας.

“Όταν οι άνθρωποι ξοδεύουν λιγότερα για τα στεγαστικά δάνεια, δαπανούν περισσότερα στις τοπικές επιχειρήσεις. Και όταν οι επιχειρήσεις αυτές έχουν πελατεία, αρχίζουν να προσλαμβάνουν περισσότερους υπαλλήλους”, υποστήριξε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μικραίνει η διαφορά μεταξύ Ομπάμα-Ρόμνεϊ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε